2016-07-14 06:00

2016-07-14 06:00

Petra Johansson i SM-final

SIMNING: Personligt rekord på lång bana

Svenska Mästerskapen i runt 50 sporter avgjordes i år under SM-veckan i Norrköping. Simningen var förlagd till Centralbadets 50 meters-bassäng. Säffle Simsällskap representerades där av Petra Johansson, Elin Thörner och Carl Rogne. Petra lyckades komma till final.

410 simmare från 64 klubbar hade kvalificerat sig, fler herrar än damer. Junior-SM simmades i direktfinaler på förmiddagarna samtidigt med försöken på senior-SM. Simmare med de 16 bästa tiderna gick till SM-final på eftermiddagspassen. 800 och 1500 meter simmades dock i direktfinal.

Petra Johansson slog i sitt första lopp personligt långbanerekord på 100 meter fjärilsim. På dubbla distansen lyckades hon nå en sjundeplats i JSM. Tiden kvalificerade henne till SM-finalen för seniorer. I finalen simmade hon på 2.26,17, en halvsekund bättre än under förmiddagens JSM. Tiden räckte till en tionde plats – med andra ord en fin andraplats i B-finalen i senior-SM.

Elin Thörner startade på 200, 400 och 800 meter frisim. På 200 meter låg hon mindre än en sekund från sitt personliga rekord. Sin bästa placering, en elfteplats på JSM, nådde hon på direktfinalen på 800 meter frisim. Tiden var ett personligt rekord på lång bana.

Carl Rogne hade kvalat in på 200 meter fjärilsim och 400 meter frisim. Han gjorde ett bra lopp på 200 meter fjärilsim och nådde sin bästa placering, en tjugoförsta plats i JSM, på 400 meter frisim.

Nu blir det träningsuppehåll för Carl, Petra och Elin medan paralympicsuttagne Ludvig Nyrén får träna vidare.

410 simmare från 64 klubbar hade kvalificerat sig, fler herrar än damer. Junior-SM simmades i direktfinaler på förmiddagarna samtidigt med försöken på senior-SM. Simmare med de 16 bästa tiderna gick till SM-final på eftermiddagspassen. 800 och 1500 meter simmades dock i direktfinal.

Petra Johansson slog i sitt första lopp personligt långbanerekord på 100 meter fjärilsim. På dubbla distansen lyckades hon nå en sjundeplats i JSM. Tiden kvalificerade henne till SM-finalen för seniorer. I finalen simmade hon på 2.26,17, en halvsekund bättre än under förmiddagens JSM. Tiden räckte till en tionde plats – med andra ord en fin andraplats i B-finalen i senior-SM.

Elin Thörner startade på 200, 400 och 800 meter frisim. På 200 meter låg hon mindre än en sekund från sitt personliga rekord. Sin bästa placering, en elfteplats på JSM, nådde hon på direktfinalen på 800 meter frisim. Tiden var ett personligt rekord på lång bana.

Carl Rogne hade kvalat in på 200 meter fjärilsim och 400 meter frisim. Han gjorde ett bra lopp på 200 meter fjärilsim och nådde sin bästa placering, en tjugoförsta plats i JSM, på 400 meter frisim.

Nu blir det träningsuppehåll för Carl, Petra och Elin medan paralympicsuttagne Ludvig Nyrén får träna vidare.

  • Gundula Forsaeus