2016-07-12 06:00

2016-07-16 10:29

Dags för VM på Sporthälla

FOTBOLL: Hemvändare gör upp

För tredje året i rad arrangeras till helgen ”Inofficiella VM”. Intresset är stort och lagen fylldes snabbt på. Många av spelarna är hemvändare som kommer tillbaka till Säffle för att möta gamla polare, berättar arrangören Ludwig Milton.

Tredje gången gillt - nu är det tradition, säger Ludwig Milton och berättar om årets turnering. Det som började som ett test sommaren 2014, har blivit allt seriösare och numera en stor apparat att ro i land. 32 lag med 285 spelare i ålderspannet 16-55.

– Det har blivit bättre än jag trodde, säger Ludwig Milton.

Jesper Karlsson har varit medarrangör tidigare, men valde nu att kliva åt sidan. Nytt för i år är att SK Sifhälla i stället gått in som medarrangör.

– Att fixa allt det här själv hade inte gått, säger Ludwig. Att Sifhälla hjälper till med funktionärer och allt annat runt omkring är jättebra.

Upplägget är som tidigare, att varje lag representerar ett land. Nya länder är Kina, Thailand och Kanada. I fjol kunde Grekland höja den åtråvärda bucklan och Ludvig tror att ”grekerna” blir svårslagna även nu på lördag.

– Grekland har duktiga spelare och jag vet att de legat i hårdträning. De är favoriter.

Turneringen sker samma dag som Säffle Pride, olycklig krock?

– Nej, jag tror och hoppas att det är positivt för båda arrangemangen. Det kommer att vara mycket folk i stan. På kvällen är det efterfest på hotellet för alla lag, där allmänheten hälsas välkommen efter klockan 21, berättar Ludwig.

Nu är det en tradition, hur vill du att arrangemanget ska utvecklas?

– Vi vill gärna utöka det här, gärna med fler planer till kommande år. Responsen har ju varit väldigt positiv.

Tredje gången gillt - nu är det tradition, säger Ludwig Milton och berättar om årets turnering. Det som började som ett test sommaren 2014, har blivit allt seriösare och numera en stor apparat att ro i land. 32 lag med 285 spelare i ålderspannet 16-55.

– Det har blivit bättre än jag trodde, säger Ludwig Milton.

Jesper Karlsson har varit medarrangör tidigare, men valde nu att kliva åt sidan. Nytt för i år är att SK Sifhälla i stället gått in som medarrangör.

– Att fixa allt det här själv hade inte gått, säger Ludwig. Att Sifhälla hjälper till med funktionärer och allt annat runt omkring är jättebra.

Upplägget är som tidigare, att varje lag representerar ett land. Nya länder är Kina, Thailand och Kanada. I fjol kunde Grekland höja den åtråvärda bucklan och Ludvig tror att ”grekerna” blir svårslagna även nu på lördag.

– Grekland har duktiga spelare och jag vet att de legat i hårdträning. De är favoriter.

Turneringen sker samma dag som Säffle Pride, olycklig krock?

– Nej, jag tror och hoppas att det är positivt för båda arrangemangen. Det kommer att vara mycket folk i stan. På kvällen är det efterfest på hotellet för alla lag, där allmänheten hälsas välkommen efter klockan 21, berättar Ludwig.

Nu är det en tradition, hur vill du att arrangemanget ska utvecklas?

– Vi vill gärna utöka det här, gärna med fler planer till kommande år. Responsen har ju varit väldigt positiv.

  • Albin Norén