2016-06-22 08:02

2016-06-22 08:02

Bergman om framgångarna

MOTORSPORT: "Det har gått bättre och bättre"

Han startade säsongen sent – i en helt ny klass, dessutom. Ändå är Christoffer Bergmans supersuccé ett faktum.

Roadracingföraren Christoffer Bergman från Säffle hade, som ni kunde läsa i ST papper i tisdags, en riktigt lyckad helg på italienska Misanobanan när han körde in som tia efter att ha presterat grym körning hela helgen.

– Ja, det var en bra helg, säger han. Klassen är ny för mig och jag började säsongen sent men det har gått bättre och bättre för varje race.

Christoffer är inom sekunden efter snabbaste varvtiderna och tog alltså en topp tio-placering. Han hyllas av sitt team och på sociala medier strömmar gratulationerna in. Många är imponerade av framgångarna.

– Vi har inte gjort speciellt mycket ändringar på hojen från senast men redan från första varvet kändes det bra och jag hade bra förtroende för vad hojen gjorde, kändes som ”min” hoj detta race. Det är kul att jag kunnat förbättra i princip varje pass och minskat gapet till toppförarna, säger han. Jag hoppas kunna fortsätta så under kommande racehelger så får vi se hur långt det räcker.

Nästa tävling körs på Lausitz Ring i Tyskland den 18 september.

– Planen var att köra ett race i USA men vi har inte lyckats få till något bra ännu, sen kommer jag köra en del tester hemma i Sverige för att vara i minst lika bra form till nästa race, avslutar Christoffer.

Roadracingföraren Christoffer Bergman från Säffle hade, som ni kunde läsa i ST papper i tisdags, en riktigt lyckad helg på italienska Misanobanan när han körde in som tia efter att ha presterat grym körning hela helgen.

– Ja, det var en bra helg, säger han. Klassen är ny för mig och jag började säsongen sent men det har gått bättre och bättre för varje race.

Christoffer är inom sekunden efter snabbaste varvtiderna och tog alltså en topp tio-placering. Han hyllas av sitt team och på sociala medier strömmar gratulationerna in. Många är imponerade av framgångarna.

– Vi har inte gjort speciellt mycket ändringar på hojen från senast men redan från första varvet kändes det bra och jag hade bra förtroende för vad hojen gjorde, kändes som ”min” hoj detta race. Det är kul att jag kunnat förbättra i princip varje pass och minskat gapet till toppförarna, säger han. Jag hoppas kunna fortsätta så under kommande racehelger så får vi se hur långt det räcker.

Nästa tävling körs på Lausitz Ring i Tyskland den 18 september.

– Planen var att köra ett race i USA men vi har inte lyckats få till något bra ännu, sen kommer jag köra en del tester hemma i Sverige för att vara i minst lika bra form till nästa race, avslutar Christoffer.