2016-06-21 12:00

2016-06-21 12:00

SKS-coachen: "Vi går för seger"

FOTBOLL: Nordh om kvällens match

Ska Sifhälla gå till sommarlov som serieledare? Ja, det vet vi snart.

Ikväll möter Sifhälla Hertzöga hemma på Sporthälla.

– Vi börjar bli lite slitna, erkänner Johan Nordh, tränare i SKS. Vi har haft många matcher på kort tid och har en del skador. Sebastian Lundquist är avstängd också. Nu gäller det att hålla ihop och gå för seger. Hertzöga är på g, men vi har goda förutsättningar ändå att ta tre poäng.

Med sig i ryggen har man framgångens vindar. I helgen spelade Sifhälla borta mot Ås/Åmotsfors och matchen slutade 1-3.

– Det var en kämpaseger. Det strulade lite för oss i början kan man säga. Vi åkte till fel arena, skrattar Johan Nordh. De gjorde mål på oss efter två minuter, ett kanonmål – det går inte att ta ifrån dem. Sen klev vi ur bussen och kom in i matchen.

Sifhälla fick bättre ordning på sina positioner och snart kom även kvitteringen.

– Nicke (Svärd, red anm) gjorde det på en frispark. Det kändes då att ”jobbar vi hårt så tar vi det här”, fortsätter Nordh. Vi tog ledningen genom Johan Meijer som drog ett skott som touchade på en motståndare och in i mål igen. I andra skärpte vi till oss och de fortsatte med sitt omställningsspel. Men vi visade att vi är bättre som lag.

Snyggt mål

Sifhällas sista mål var en läcker sak.

– Ido Henriksson kom in på högerkanten efter en timme, han tog bollen på egen planhalva, dribblade bort motståndarna och passade in till David Andersson som med ryggen mot mål spelade med ett tillslag till Johan Lindh som i sin tur på ett tillslag lade in bollen i bortre burgaveln, berättar Johan Nordh.

SKS leder serien med 24 poäng och bättre målskillnad än tvåan Ölme på samma poäng.

Ikväll möter Sifhälla Hertzöga hemma på Sporthälla.

– Vi börjar bli lite slitna, erkänner Johan Nordh, tränare i SKS. Vi har haft många matcher på kort tid och har en del skador. Sebastian Lundquist är avstängd också. Nu gäller det att hålla ihop och gå för seger. Hertzöga är på g, men vi har goda förutsättningar ändå att ta tre poäng.

Med sig i ryggen har man framgångens vindar. I helgen spelade Sifhälla borta mot Ås/Åmotsfors och matchen slutade 1-3.

– Det var en kämpaseger. Det strulade lite för oss i början kan man säga. Vi åkte till fel arena, skrattar Johan Nordh. De gjorde mål på oss efter två minuter, ett kanonmål – det går inte att ta ifrån dem. Sen klev vi ur bussen och kom in i matchen.

Sifhälla fick bättre ordning på sina positioner och snart kom även kvitteringen.

– Nicke (Svärd, red anm) gjorde det på en frispark. Det kändes då att ”jobbar vi hårt så tar vi det här”, fortsätter Nordh. Vi tog ledningen genom Johan Meijer som drog ett skott som touchade på en motståndare och in i mål igen. I andra skärpte vi till oss och de fortsatte med sitt omställningsspel. Men vi visade att vi är bättre som lag.

Snyggt mål

Sifhällas sista mål var en läcker sak.

– Ido Henriksson kom in på högerkanten efter en timme, han tog bollen på egen planhalva, dribblade bort motståndarna och passade in till David Andersson som med ryggen mot mål spelade med ett tillslag till Johan Lindh som i sin tur på ett tillslag lade in bollen i bortre burgaveln, berättar Johan Nordh.

SKS leder serien med 24 poäng och bättre målskillnad än tvåan Ölme på samma poäng.