2016-06-14 10:14

2016-06-14 10:36

Får vi se ett nytt rödblått mirakel?

KRÖNIKA

Om jag var KBK-spelare skulle jag vara orolig just nu.

DM-finalen stundar på Sporthälla och SK Sifhällas filmiska semifinalskräll ligger färsk i minnet. Det var en magisk fotbollskväll för alla sportälskare (minus United-fansen) när Säfflegänget tog sig vidare till kvällens final. Segervrålen ekar än och efter ett efterföljande bottennapp är SKS tillbaka i vinnande form i seriespelet.

Laget har laddat upp inför kvällens match med glädje. Söndagens lättare träningspass gick i lattjandets tecken och i går var tongångarna muntra. Coach Johan Nordh hoppades på straffavgörande när jag pratade med honom.

– Går det till straffar så räcker det att vi sätter en, Jakob tar resten, skrattade han.

För även om det är Karlstads BK som bär favoritstämpeln finns det flera saker som talar för Sifhällas fördel.

Laget har skrällt förut och under kan ske igen.

Jakobs strafform är alltså ett av trumfkorten. De senaste tre straffarna han ställts inför har han räddat. Ingen press på Gambring, men han har varit riktigt bra de senaste matcherna.

Inställningen. På KBK:s hemsida säger lagets tränare följande: ”Är vi bara fokuserade och redo att ta fighten så tror jag på en bra match från oss”. Ja, så står det. ”Är vi bara... så”. Underskattningen från Uniteds sida var tydlig i semifinalen, och även här tycks det finnas vissa tveksamheter. De förhandstippade favoriterna har också rapporterat att man vilar ett flertal spelare.

SKS taktik. Utan att avslöja för mycket skvallrade coach Nordh att han och coach Svärd har en plan. En del av den går ut på att köra all in från start. Så såg det inte ut mot United, däremot i andra halvleken när SKS vände och vann matchen. Och ett aggressivt anfallsspel kommer att behövas, då KBK-målvakten Kristofer Hedlund hållit nollan tre matcher i rad.

Och såklart, Sifhälla är underdogs och all press ligger på KBK. Det passar Sifhälla utmärkt att vila från att vara favoriter.

Det sägs att blixten aldrig slår ner två gånger på samma ställe.

Jag skulle inte vara så säker på det.

DM-finalen stundar på Sporthälla och SK Sifhällas filmiska semifinalskräll ligger färsk i minnet. Det var en magisk fotbollskväll för alla sportälskare (minus United-fansen) när Säfflegänget tog sig vidare till kvällens final. Segervrålen ekar än och efter ett efterföljande bottennapp är SKS tillbaka i vinnande form i seriespelet.

Laget har laddat upp inför kvällens match med glädje. Söndagens lättare träningspass gick i lattjandets tecken och i går var tongångarna muntra. Coach Johan Nordh hoppades på straffavgörande när jag pratade med honom.

– Går det till straffar så räcker det att vi sätter en, Jakob tar resten, skrattade han.

För även om det är Karlstads BK som bär favoritstämpeln finns det flera saker som talar för Sifhällas fördel.

Laget har skrällt förut och under kan ske igen.

Jakobs strafform är alltså ett av trumfkorten. De senaste tre straffarna han ställts inför har han räddat. Ingen press på Gambring, men han har varit riktigt bra de senaste matcherna.

Inställningen. På KBK:s hemsida säger lagets tränare följande: ”Är vi bara fokuserade och redo att ta fighten så tror jag på en bra match från oss”. Ja, så står det. ”Är vi bara... så”. Underskattningen från Uniteds sida var tydlig i semifinalen, och även här tycks det finnas vissa tveksamheter. De förhandstippade favoriterna har också rapporterat att man vilar ett flertal spelare.

SKS taktik. Utan att avslöja för mycket skvallrade coach Nordh att han och coach Svärd har en plan. En del av den går ut på att köra all in från start. Så såg det inte ut mot United, däremot i andra halvleken när SKS vände och vann matchen. Och ett aggressivt anfallsspel kommer att behövas, då KBK-målvakten Kristofer Hedlund hållit nollan tre matcher i rad.

Och såklart, Sifhälla är underdogs och all press ligger på KBK. Det passar Sifhälla utmärkt att vila från att vara favoriter.

Det sägs att blixten aldrig slår ner två gånger på samma ställe.

Jag skulle inte vara så säker på det.