2016-06-14 06:00

2016-06-14 06:00

10 Säfflemedaljer i Mariestad

SIMNING: Simsällskapet tävlade utomhus

På Lane4Cup i Mariestad representerades Säffle av 13 deltagare. 10 medaljer, varav 1 guld gick till Säffle. Guldet togs av Erik Mulikov. Övriga medaljörer var Tim Weghammar och Linnéa Bruce-Holm.

Tävlingen startade bra för Säffle. I första passet blev både Erik och Tim kallade till prispallen efter 50m fjärilsim. Därefter simmade Linnéa i mål på bronsplats på 100m ryggsim. Totalt fixade dessa tre 10 medaljer till Säffle, varav en seger på 100m ryggsim till Erik, som endast deltog lördag och ändå hade 1 guld, 2 silver och 1 brons med sig hem. Det är bra att slå personliga rekord, det är extra bra om man slår sitt kortbanerekord i lång bana.

Tidsmässigt slog alla tre sina samtliga personliga långbanerekord från förra året. Erik och Linnéa var när sina kortbanepers i ett par grenar medan Sofie Leander lyckades slå sitt kortbanerekord på 100m frisim med 2 sekunder och Tim sänkte sitt kortbanerekord på samma distans med hela 3 sekunder! Även på 50m frisim gick det snabbare för Tim än på kort bana.

Utmaningar

I klassen 11år o.y. hade Säffle SS fyra 10-åriga debutanter på lång bana, vilket innebär att de får starta i samma klass även nästa år. De var med för att ”se och lära”.

Det gällde Alva Broström-Grylin, Filippa Blixt, Ebba Locken och Hanna Widing. För de något år äldre debutanterna, Tindra Mortensen, Ali och Sara Arian samt Julia Blennrot är det en stor utmaning att träna ifatt jämngamla simmarkompisar, som tränat fler timmar i bassängen.

Vi bör kunna se flera av nämnda på prispallen i denna tävling om kanske två år. Nu fick de mestadels placeringarna 20-40. Några överraskade dock stort. Tindra simmade i mål på en bl.a. fin åttondeplats på 100m ryggsim, Filippa blev femtonde på 50m bröstsim och Ebba artonde på 50m frisim. Ali gladde med top10 placeringar på 50m bröstsim och 200m frisim.

Tävlingen avslutades med en 1000m lagkapp med valfritt antal deltagare, som var och en simmade en eller flera 50m sträckor. I Säfflelaget ingick samtliga deltagare på sista tävlingspasset.

Laget, som var förstärkt med tränare Ronny Axelsson och Katrin Bruce Holm, lyckades komma på elfte plats.

Tävlingen startade bra för Säffle. I första passet blev både Erik och Tim kallade till prispallen efter 50m fjärilsim. Därefter simmade Linnéa i mål på bronsplats på 100m ryggsim. Totalt fixade dessa tre 10 medaljer till Säffle, varav en seger på 100m ryggsim till Erik, som endast deltog lördag och ändå hade 1 guld, 2 silver och 1 brons med sig hem. Det är bra att slå personliga rekord, det är extra bra om man slår sitt kortbanerekord i lång bana.

Tidsmässigt slog alla tre sina samtliga personliga långbanerekord från förra året. Erik och Linnéa var när sina kortbanepers i ett par grenar medan Sofie Leander lyckades slå sitt kortbanerekord på 100m frisim med 2 sekunder och Tim sänkte sitt kortbanerekord på samma distans med hela 3 sekunder! Även på 50m frisim gick det snabbare för Tim än på kort bana.

Utmaningar

I klassen 11år o.y. hade Säffle SS fyra 10-åriga debutanter på lång bana, vilket innebär att de får starta i samma klass även nästa år. De var med för att ”se och lära”.

Det gällde Alva Broström-Grylin, Filippa Blixt, Ebba Locken och Hanna Widing. För de något år äldre debutanterna, Tindra Mortensen, Ali och Sara Arian samt Julia Blennrot är det en stor utmaning att träna ifatt jämngamla simmarkompisar, som tränat fler timmar i bassängen.

Vi bör kunna se flera av nämnda på prispallen i denna tävling om kanske två år. Nu fick de mestadels placeringarna 20-40. Några överraskade dock stort. Tindra simmade i mål på en bl.a. fin åttondeplats på 100m ryggsim, Filippa blev femtonde på 50m bröstsim och Ebba artonde på 50m frisim. Ali gladde med top10 placeringar på 50m bröstsim och 200m frisim.

Tävlingen avslutades med en 1000m lagkapp med valfritt antal deltagare, som var och en simmade en eller flera 50m sträckor. I Säfflelaget ingick samtliga deltagare på sista tävlingspasset.

Laget, som var förstärkt med tränare Ronny Axelsson och Katrin Bruce Holm, lyckades komma på elfte plats.

  • Gundula Forsaeus

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.