2016-05-21 06:00

2016-05-21 06:00

Vårkorpen lockade

SÄFFLE: Orientering för stora och små

Under torsdagskvällen genomfördes tävlingen Vårkorpen i Säffle, där personer i alla åldrar orienterar sig runt en bana stadsmiljö.

Det blev en lyckad tävling i den varma vårsolen. 24 personer deltog i tävlingen som var uppdelad i tre olika banor: en kort, en mellan och en lång. Bland deltagarna fanns en stor variation i ålder, den äldsta var Kristen Langaard, 80 år gammal. De yngsta genomförde sin absolut första orienteringstävling, något som glädjer Fredrik Nyqvist, ordförande i Säffle orienteringsklubb.

– Det var kul att dessa ungdomar kom och provade på en tävling, då flera av dem testade orientering i samband med ett skolprojekt vi genomförde under hösten 2015, säger han.

Flera pristagare

Det speciella med Vårkorpen är att tävlingen genomförs i stadsmiljö, med fokus omkring Herrgårdsområdet och Karlsborgsåsen. En lite ovanlig, men gemytlig, orienteringsmiljö.

Efter tävlingen delades det ut priser till alla ungdomar, samt till vinnarna i dam- och herrklassen på mellanbanan. I damklassen blev vinnaren Cilje Kringstad med tiden 23.55 och i herrklassen vann Åke Gustavsson på tiden 17.35. Åke tävlade för OK Älgen, och var enda deltagaren som inte tävlade för Säffle OK.

Roligast under tävlingen såg ändå de minsta ut att ha. Tillsammans med föräldrar genomförde de ett första test i orientering, och även om det ibland kanske var svårt att tyda karta och kompass, fick alla godkända resultat.

Det blev en lyckad tävling i den varma vårsolen. 24 personer deltog i tävlingen som var uppdelad i tre olika banor: en kort, en mellan och en lång. Bland deltagarna fanns en stor variation i ålder, den äldsta var Kristen Langaard, 80 år gammal. De yngsta genomförde sin absolut första orienteringstävling, något som glädjer Fredrik Nyqvist, ordförande i Säffle orienteringsklubb.

– Det var kul att dessa ungdomar kom och provade på en tävling, då flera av dem testade orientering i samband med ett skolprojekt vi genomförde under hösten 2015, säger han.

Flera pristagare

Det speciella med Vårkorpen är att tävlingen genomförs i stadsmiljö, med fokus omkring Herrgårdsområdet och Karlsborgsåsen. En lite ovanlig, men gemytlig, orienteringsmiljö.

Efter tävlingen delades det ut priser till alla ungdomar, samt till vinnarna i dam- och herrklassen på mellanbanan. I damklassen blev vinnaren Cilje Kringstad med tiden 23.55 och i herrklassen vann Åke Gustavsson på tiden 17.35. Åke tävlade för OK Älgen, och var enda deltagaren som inte tävlade för Säffle OK.

Roligast under tävlingen såg ändå de minsta ut att ha. Tillsammans med föräldrar genomförde de ett första test i orientering, och även om det ibland kanske var svårt att tyda karta och kompass, fick alla godkända resultat.

  • Robin Widing