2016-05-12 06:00

2016-05-12 06:00

Säffleförare i hårdträning inför fortsatta serien

MOTOCROSS: Nöjda med träningslägret

I helgen var det full fart på Kocklandabanan när Säffles motocrossförare i serielaget hade träningsläger.

De coachades av meriterade Filip Thuresson och hade en riktigt bra dag i hettan.

– Lägret var suveränt och mycket lärorikt. Vi lärde oss mycket teknik och crosskänsla, berättar Sebastian Eriksson.

Även lagkamraten Johan Samuelsson var nöjd.

– Det var riktigt bra och roligt. Thuresson var en riktigt bra tränare. Det var kul också att han var med och körde och visade själv, berättar han.

Säffle Motocrossklubb har tävlat i en serietävling hittills i år. Nästa serietävling körs den 28 maj.

– Då satsar vi mot toppen!, menar Sebastian Eriksson i laget.

Fredrik Lewin, som hade en mycket lyckad premiärtävling förra veckan, har efter lägret inga planer på att sänka ambitionsnivån inför säsongen.

– Min tanke är att fortsätta utvecklas och åka mycket tävlingar, säger han. Jag har tänkt åka 9 tävlingar i västgötacrossen och 7 serietävlingar. Jag lägger mest fokus på serien och ska försöka knipa mig en a-finalplats i varje deltävling, säger han.

Nu är han dock en mörbultad kille...

– Jag är lite blåslagen, då jag kraschade på träningslägret.

Även Stefan Ernvik har krämpor. Han berättar om olyckan.

– Jag skulle ”bara” ta ett sista pass, jag hade ändå bra flyt. Det ska man aldrig göra... Jag höll på att träna på det nya teknikhoppet, vill kunna köra snabbt över men ändå hoppa långt. Jag landade snett och slungades i backen tillräckligt hårt för att tuppa av. Brutet revben och hjärnskakning...

Hur mår du nu?

– I nuläget börjar jag återhämta mig helt okej, jag var med på träningslägret och tog det väldigt lugnt och lyssnade på kroppen. Jag tycker ändå att lägret gav supermycket. Filip var en grym lärare vilket visade sig i resultat hos alla som var med.

De coachades av meriterade Filip Thuresson och hade en riktigt bra dag i hettan.

– Lägret var suveränt och mycket lärorikt. Vi lärde oss mycket teknik och crosskänsla, berättar Sebastian Eriksson.

Även lagkamraten Johan Samuelsson var nöjd.

– Det var riktigt bra och roligt. Thuresson var en riktigt bra tränare. Det var kul också att han var med och körde och visade själv, berättar han.

Säffle Motocrossklubb har tävlat i en serietävling hittills i år. Nästa serietävling körs den 28 maj.

– Då satsar vi mot toppen!, menar Sebastian Eriksson i laget.

Fredrik Lewin, som hade en mycket lyckad premiärtävling förra veckan, har efter lägret inga planer på att sänka ambitionsnivån inför säsongen.

– Min tanke är att fortsätta utvecklas och åka mycket tävlingar, säger han. Jag har tänkt åka 9 tävlingar i västgötacrossen och 7 serietävlingar. Jag lägger mest fokus på serien och ska försöka knipa mig en a-finalplats i varje deltävling, säger han.

Nu är han dock en mörbultad kille...

– Jag är lite blåslagen, då jag kraschade på träningslägret.

Även Stefan Ernvik har krämpor. Han berättar om olyckan.

– Jag skulle ”bara” ta ett sista pass, jag hade ändå bra flyt. Det ska man aldrig göra... Jag höll på att träna på det nya teknikhoppet, vill kunna köra snabbt över men ändå hoppa långt. Jag landade snett och slungades i backen tillräckligt hårt för att tuppa av. Brutet revben och hjärnskakning...

Hur mår du nu?

– I nuläget börjar jag återhämta mig helt okej, jag var med på träningslägret och tog det väldigt lugnt och lyssnade på kroppen. Jag tycker ändå att lägret gav supermycket. Filip var en grym lärare vilket visade sig i resultat hos alla som var med.

Filip Thuresson

Säffleförarna coachades av Filip Thuresson, som är mycket meriterad. Thuresson är flerfaldigt svensk mästare och kommer från Uddevalla. Han har också kört flera internationella mästerskap. Han gick crossgymnasiet i Tibro och kommer från Uddevalla.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.