2016-05-06 13:42

2016-05-06 13:42

Nordiskt juniorrekord och SM-guld till Rebecka

STYRKELYFT: Karlsson i kanonform

Rebecka Karlsson, Säffle Atletklubb är en av lyftarna på U/J/V-SM i klassisk styrkelyft. För bara någon timme sedan tog hon SM-guld med nordiskt juniorrekord i marklyft.

Rebecka visade toppform under fredagen. Hon inledde med att ta 105 kilo i knäböj, vilket är personbästa med 10 kilo. I bänkpress tog hon 52,5 kilo, även det personligt rekord med 5 kilo. Inför sista grenen – marklyft – låg Karlsson på en andraplats och även i avgörandet visade hon var skåpet ska stå. 155,5 kilo är även det personligt rekord. Totalt höjde Rebecka sin total med 30,5 kilo vilket ger en totalvikt på 313 – SM-guld och ett rekord att skriva in i historieböckerna! Vi återkommer med fler resultat på webben och i ST på papper nästa vecka.

Rebecka visade toppform under fredagen. Hon inledde med att ta 105 kilo i knäböj, vilket är personbästa med 10 kilo. I bänkpress tog hon 52,5 kilo, även det personligt rekord med 5 kilo. Inför sista grenen – marklyft – låg Karlsson på en andraplats och även i avgörandet visade hon var skåpet ska stå. 155,5 kilo är även det personligt rekord. Totalt höjde Rebecka sin total med 30,5 kilo vilket ger en totalvikt på 313 – SM-guld och ett rekord att skriva in i historieböckerna! Vi återkommer med fler resultat på webben och i ST på papper nästa vecka.