2016-04-27 09:02

2016-04-27 09:02

Fixade ny kvaltid till Paralympics

SIMNING: Ludvig Nyrén visar fin form

Ludvig Nyrén har tillsammans med övriga kvalade till Paralympics deltagit i Brazilian Swimming Open Championships – Rio Test Event 2016. Ett riktigt fint facit blev det på tävlingen för Ludvigs del.

Två svenska rekord, en ytterligare klarad kvaltid till Paralympics i Rio i september, ett IPC-rekord och två medaljer.

Ludvig startade med att sänka det svenska rekordet på 200 meter medley med hela 3 sekunder. Han fortsatte med att slå sitt nyligen satta rekord på 100 meter fjärilsim i försöken, dock nådde han inte kvaltiden 1.04,70. I finalen lyckades han dock att pressa sig till 1.04,17 och han får starta i Paralympics även på denna distans. Svenskt rekord i både försök och final är starkt!

Beroende på deltagarantalet blev det direktfinaler i somliga grenar. Så blev det på 400m frisim och 100m ryggsim. Ludvig fick brons på båda.

På 50m frisim visade Ludvig åter att han kan simma bäst när det gäller, det vill säga i finalen. Tiden 27,97 noterades som IPC-rekord, ett rekord, slaget på tävlingar, som organiserats av IPC, International Paralympic Committee.

Nu flyger de svenska deltagarna direkt till Madeira och förbereder sig på IPC Swimming European Open Championships i Funchal med start på lördag.

Två svenska rekord, en ytterligare klarad kvaltid till Paralympics i Rio i september, ett IPC-rekord och två medaljer.

Ludvig startade med att sänka det svenska rekordet på 200 meter medley med hela 3 sekunder. Han fortsatte med att slå sitt nyligen satta rekord på 100 meter fjärilsim i försöken, dock nådde han inte kvaltiden 1.04,70. I finalen lyckades han dock att pressa sig till 1.04,17 och han får starta i Paralympics även på denna distans. Svenskt rekord i både försök och final är starkt!

Beroende på deltagarantalet blev det direktfinaler i somliga grenar. Så blev det på 400m frisim och 100m ryggsim. Ludvig fick brons på båda.

På 50m frisim visade Ludvig åter att han kan simma bäst när det gäller, det vill säga i finalen. Tiden 27,97 noterades som IPC-rekord, ett rekord, slaget på tävlingar, som organiserats av IPC, International Paralympic Committee.

Nu flyger de svenska deltagarna direkt till Madeira och förbereder sig på IPC Swimming European Open Championships i Funchal med start på lördag.

  • Gundula Forsaeus