2016-04-18 15:47

2016-04-18 15:47

Coach Hultfeldt om kortregnet på Ilanda

FOTBOLL: FF U förlorade och domaren flashade korten

Tre varningar till Hertzöga. Två utvisningar efter en rad gula kort på FF. Man kan kalla fredagens premiär för kortens afton.

Markus Hultfeldt, tränare i Säffle FF, kunde konstatera att hans lag fick avsluta premiären med två man mindre på planen sedan både Atle Lindh och Jakob Hedborg utvisats.

– Vi har inte rutinen än hos spelarna att lägga sig på rätt nivå när domaren börjar blåsa för vissa saker. I första halvleken hade domaren en nivå, då delades det ut två varningar, i andra fick spelare kort hela tiden. Sen är det ju så att har man ett kort redan så bör man inte gå in lika hårt i närkampsspelet, menar Markus Hultfeldt.

FF U var dock med bra i matchen. I första halvleken var gästerna riktigt pigga och skapade bra lägen framåt.

– Vi hade bättre målchanser än de. Vi hade två bra frilägen och borde ha gjort mål där men deras målvakt gjorde en riktigt bra räddning på det ena läget. De gjorde mål tidigt i andra och gjorde sedan ett till, och kort därefter kom vår första utvisning.

Atle Lindh är alltså avstängd i fredagens hemmapremiär mot Ölme, liksom Jakob Hedborg.

– Men jag är inte orolig. Lolo (Ephraim Malonda Lolo, red anm) var med och var jättebra. Vi har folk som kan täcka upp platserna. Ölme är ett bra lag, men de ska inte få det lätt mot oss.

Markus Hultfeldt, tränare i Säffle FF, kunde konstatera att hans lag fick avsluta premiären med två man mindre på planen sedan både Atle Lindh och Jakob Hedborg utvisats.

– Vi har inte rutinen än hos spelarna att lägga sig på rätt nivå när domaren börjar blåsa för vissa saker. I första halvleken hade domaren en nivå, då delades det ut två varningar, i andra fick spelare kort hela tiden. Sen är det ju så att har man ett kort redan så bör man inte gå in lika hårt i närkampsspelet, menar Markus Hultfeldt.

FF U var dock med bra i matchen. I första halvleken var gästerna riktigt pigga och skapade bra lägen framåt.

– Vi hade bättre målchanser än de. Vi hade två bra frilägen och borde ha gjort mål där men deras målvakt gjorde en riktigt bra räddning på det ena läget. De gjorde mål tidigt i andra och gjorde sedan ett till, och kort därefter kom vår första utvisning.

Atle Lindh är alltså avstängd i fredagens hemmapremiär mot Ölme, liksom Jakob Hedborg.

– Men jag är inte orolig. Lolo (Ephraim Malonda Lolo, red anm) var med och var jättebra. Vi har folk som kan täcka upp platserna. Ölme är ett bra lag, men de ska inte få det lätt mot oss.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.