2016-03-21 11:19

2016-03-21 11:19

Storform inför kvalspel

BOWLING: BK Tegnér imponerade stort i sista hemmamatchen

Trots att den sista hemmamatchen för året hade begränsad betydelse för tabellen och fortsättningen av säsongen så visade BK Tegnér verkligen upp sitt bästa spel på lördagen.
Man nosade på klubbrekordet och det är tydligt att formen är god när kvalet till elitserien nu närmar sig.

BK Tegnér tog emot LBK Hudik på hemmabanan på lördag eftermiddag. Redan tidigare under dagen så spelades två matcher som kom att påverka förutsättningarna för Tegnér-lagets fortsätta äventyr den här säsongen. Västerås hemmaslog BK Triss på förmiddagen och därmed så var Tegnér i praktiken klart för elitseriekval i april.

Dessvärre så vann toppkonkurrenten BK Glam borta mot BK Brio i en riktigt tät match. Ett resultat som innebär att Glam med stor sannolikhet kan säkra seriesegern med en förväntad vinst på hemmaplan nästa helg.

– Vinnaren i serien hamnar ju i en kvalgrupp utan lag som tillhört elitserien, så det är ju såklart en fördel att hamna där. Nu har vi inte möjlighet att ta hem serien av en egen kraft men vi ska göra vårt nästa helg mot Wåxnäs, sade lagkapten Joakim Nordén precis när segern mot Hudik hade säkrats.

Den fördel som seriesegern alltså innebär ska inte underskattas, historien har tidigare visat att det är riktigt svårt att ställas mot elitserielag i kvalet.

Samtidigt så är känslan att BK Tegnér den här säsongen är i en riktigt bra position, oavsett framtida motstånd. Matchen på lördagen var utan tvekan ett styrkebesked med höga poäng på samtliga åtta spelare.

– Vi gör en otroligt bra match i dag, en riktig urladdning. Vi hade en liten dipp i tredje då Hudik var uppe och nosade på oss. Men vi lyfte oss igen och kunde knyta ihop det. Fantastiskt stöd från publiken i dag också.

Slutpoängen 7395 är den högsta för säsongen och det snackades i hallen om att laget bara var ett 20-tal poäng ifrån klubbrekordet. 7395 nedbruten per serie innebär 231 i snitt. Det har helt klart hänt något positivt sedan inledningen på säsongen. Tegnér som valde att spela på Montreal-profil för att komma bättre rustat till elitseriekvalet stod inte riktigt att känna igen i höstas.

– Det var ett beslut som vi tog inför den här säsongen och det var tufft i början, vi hade svårt att göra 800 per gubbe i början av serien. Men vi har hittat rätt och det visar ju verkligen den här matchen i dag, säger Joakim Nordén.

Bäst i hemmalaget på lördagen var Morgan Sehlin som var på väg att passera 1000 poäng med drömspel under tre fjärdedelar av matchen. Han fick dock nöja sig med 992 efter ”bara” 201 i sin sista serie.

BK Tegnér tog emot LBK Hudik på hemmabanan på lördag eftermiddag. Redan tidigare under dagen så spelades två matcher som kom att påverka förutsättningarna för Tegnér-lagets fortsätta äventyr den här säsongen. Västerås hemmaslog BK Triss på förmiddagen och därmed så var Tegnér i praktiken klart för elitseriekval i april.

Dessvärre så vann toppkonkurrenten BK Glam borta mot BK Brio i en riktigt tät match. Ett resultat som innebär att Glam med stor sannolikhet kan säkra seriesegern med en förväntad vinst på hemmaplan nästa helg.

– Vinnaren i serien hamnar ju i en kvalgrupp utan lag som tillhört elitserien, så det är ju såklart en fördel att hamna där. Nu har vi inte möjlighet att ta hem serien av en egen kraft men vi ska göra vårt nästa helg mot Wåxnäs, sade lagkapten Joakim Nordén precis när segern mot Hudik hade säkrats.

Den fördel som seriesegern alltså innebär ska inte underskattas, historien har tidigare visat att det är riktigt svårt att ställas mot elitserielag i kvalet.

Samtidigt så är känslan att BK Tegnér den här säsongen är i en riktigt bra position, oavsett framtida motstånd. Matchen på lördagen var utan tvekan ett styrkebesked med höga poäng på samtliga åtta spelare.

– Vi gör en otroligt bra match i dag, en riktig urladdning. Vi hade en liten dipp i tredje då Hudik var uppe och nosade på oss. Men vi lyfte oss igen och kunde knyta ihop det. Fantastiskt stöd från publiken i dag också.

Slutpoängen 7395 är den högsta för säsongen och det snackades i hallen om att laget bara var ett 20-tal poäng ifrån klubbrekordet. 7395 nedbruten per serie innebär 231 i snitt. Det har helt klart hänt något positivt sedan inledningen på säsongen. Tegnér som valde att spela på Montreal-profil för att komma bättre rustat till elitseriekvalet stod inte riktigt att känna igen i höstas.

– Det var ett beslut som vi tog inför den här säsongen och det var tufft i början, vi hade svårt att göra 800 per gubbe i början av serien. Men vi har hittat rätt och det visar ju verkligen den här matchen i dag, säger Joakim Nordén.

Bäst i hemmalaget på lördagen var Morgan Sehlin som var på väg att passera 1000 poäng med drömspel under tre fjärdedelar av matchen. Han fick dock nöja sig med 992 efter ”bara” 201 i sin sista serie.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.