2016-03-10 06:00

2016-03-10 06:00

Meijer om kärleken till SKS, musik och tacos

FOTBOLL: Startade sina fotbollsdagar i Holland

Blivande brandmannen Johan Meijer beskrivs av SKS-tränaren Johan Nordh som en tjurig vinnarskalle av gigantiska mått. Vi träffade den rödblå krigaren, vars hjärta inte bara klappar för sport. Här finns plats för såväl trevliga toner som tacos.

Sifhällaspelaren Johan Meijer har ett fotbolls-cv med ett par klubbadresser utomlands. Hans moderklubb inom fotbollen finns i Holland och han har även spelat collegefotboll i USA.

– Pappa jobbade i Holland och vi bodde där i fyra år när jag var liten. Jag började som knatte där, sen flyttade vi till Skoghall, berättar han.

Den andra utlandssejouren hade Johan på andra sidan Atlanten.

– Jag spelade collegefotboll när jag pluggade i Georgia, berättar han. Det var en kul erfarenhet. Jag spelade i ett lag som heter NGC Warriors.

Var det som i amerikanska high school-filmer?

– Haha, nej inte direkt även om vi bodde i ”dorms”, skrattar Johan.

Ring, ring

I Sverige har klubbadresserna varit Skoghall och KBK, och numera finns alltså Johan i SK Sifhälla.

– Owe Johansson i föreningen har ringt mig länge, berättar Johan. När han ringde första gången passade det inte riktigt med klubbyte, men han ringde och ringde. Och till slut så sa jag ja.

Vad visste du om SKS?

– Den enda jag kände till var Niklas Svärd faktiskt, berättar han. Jag kom hit och det kändes riktigt bra redan från början. Allt stämde och jag trivs jättebra. Det är många sköna typer här och det är många som bryr sig om fotbollen i Säffle. Det känns som att Säffle är en riktig fotbollsstad, många följer lagen och det är ett stort intresse kring hur det går. När vi spelar bortamatcher är det alltid mycket Säfflefolk på plats och kollar.

Johan Nordh, tränare i SK Sifhälla, beskriver Meijer på följande sätt.

– Han är en pådrivare, en vinnarskalle, en viktig kille som kan sjunga och spela både gitarr och fotboll. En tjurig vinnarskalle, inte minst.

Är du en dålig förlorare, Johan?

– Ja. En extremt dålig förlorare. Jag är en känslomänniska som kan bli väldigt arg om vi förlorar.

Hur visar sig detta? Blir du tyst eller liksom kastar du saker omkring dig?

– Lite så ja, kastar grejer. Jag är väldigt opedagogisk då. Och självkritisk. Jag är min egna största kritiker.

Johan ser fram emot säsongen som kommer.

– Vi har både fått en bättre spets och bättre bredd, även till U-laget, menar han. Jag tycker att vi ser starkare ut i år och det behövs. Serien är bättre i år, det lär inte bli några 10-0-matcher.

Så är det dags att byta spår i den här djupdykningen i Meijers liv. Det finns nämligen två sidor till som måste lyftas fram.

Musikproducent

Vi börjar med musiken.

– Jag har inte alltid varit lika musikintresserad som nu, men i högstadiet började jag spela gitarr och sen började jag sjunga. Jag började känna lite på hur det är att producera musik på gymnasiet och efter det har det bara fortsatt. Jag lär mig hela tiden.

Vad inspirerar dig när du skriver musik?

– Allt som händer mig egentligen. Jag tycker om att skapa och uttrycka mig, och skriver mina egna texter. Jag kan inte skriva utifrån tomma intet, utan måste ha någon känsla att utgå ifrån. Det kommer i stim.

Johan har spelat på en lagfest (fler kommer säkert) och det senaste året har han spelat en del på olika tillställningar som fester och dop.

– Känslan att spela inför andra är lik den jag har när jag ska spela match. Man taggar till, säger han.

Mr Nacho

Sista kapitlet i den här berättelsen om Johan Meijer ska handla om texmex. Japp, ni läste rätt. Här har vi salsakungen numero uno.

– Jag är en riktig taco-torsk, säger han.

Va? Berätta!

– Jag är med i en tacogrupp på Facebook, Tacons vänner. Vi har nördat in oss på tacos kan man säga.

Hur är den perfekta tacon?

– Jag ställer väldigt höga krav på guacamolen. Jag använder mjuka bröd som jag först kör i ugnen med ost på, så att den smälter. Jag vill ha köttfärs i och den ska vara kryddad med habanero explosion – inte standardkrydda. Det ska vara starka tacos. Såserna, alltså guacamole och tacosås är väldigt viktiga, sen ska det i köttfärs och grönsaker...

Vänta lite, vilka grönsaker?

– Gurka, sallad, tomat... Det är inte helt avgörande, släpp grönsakerna. Men som sagt, gärna lite grönsaker. Och så krossade nachochips, naturella. Det ska också vara i tacon.

Alltså, hur ofta äter du tacos egentligen?

– Kanske en gång varannan vecka. Det är den bästa matlådematen också faktiskt. Tacos smakar ju lika gott dagen efter.

Man lär sig så länge man lever.

So long, El Habanero.

Sifhällaspelaren Johan Meijer har ett fotbolls-cv med ett par klubbadresser utomlands. Hans moderklubb inom fotbollen finns i Holland och han har även spelat collegefotboll i USA.

– Pappa jobbade i Holland och vi bodde där i fyra år när jag var liten. Jag började som knatte där, sen flyttade vi till Skoghall, berättar han.

Den andra utlandssejouren hade Johan på andra sidan Atlanten.

– Jag spelade collegefotboll när jag pluggade i Georgia, berättar han. Det var en kul erfarenhet. Jag spelade i ett lag som heter NGC Warriors.

Var det som i amerikanska high school-filmer?

– Haha, nej inte direkt även om vi bodde i ”dorms”, skrattar Johan.

Ring, ring

I Sverige har klubbadresserna varit Skoghall och KBK, och numera finns alltså Johan i SK Sifhälla.

– Owe Johansson i föreningen har ringt mig länge, berättar Johan. När han ringde första gången passade det inte riktigt med klubbyte, men han ringde och ringde. Och till slut så sa jag ja.

Vad visste du om SKS?

– Den enda jag kände till var Niklas Svärd faktiskt, berättar han. Jag kom hit och det kändes riktigt bra redan från början. Allt stämde och jag trivs jättebra. Det är många sköna typer här och det är många som bryr sig om fotbollen i Säffle. Det känns som att Säffle är en riktig fotbollsstad, många följer lagen och det är ett stort intresse kring hur det går. När vi spelar bortamatcher är det alltid mycket Säfflefolk på plats och kollar.

Johan Nordh, tränare i SK Sifhälla, beskriver Meijer på följande sätt.

– Han är en pådrivare, en vinnarskalle, en viktig kille som kan sjunga och spela både gitarr och fotboll. En tjurig vinnarskalle, inte minst.

Är du en dålig förlorare, Johan?

– Ja. En extremt dålig förlorare. Jag är en känslomänniska som kan bli väldigt arg om vi förlorar.

Hur visar sig detta? Blir du tyst eller liksom kastar du saker omkring dig?

– Lite så ja, kastar grejer. Jag är väldigt opedagogisk då. Och självkritisk. Jag är min egna största kritiker.

Johan ser fram emot säsongen som kommer.

– Vi har både fått en bättre spets och bättre bredd, även till U-laget, menar han. Jag tycker att vi ser starkare ut i år och det behövs. Serien är bättre i år, det lär inte bli några 10-0-matcher.

Så är det dags att byta spår i den här djupdykningen i Meijers liv. Det finns nämligen två sidor till som måste lyftas fram.

Musikproducent

Vi börjar med musiken.

– Jag har inte alltid varit lika musikintresserad som nu, men i högstadiet började jag spela gitarr och sen började jag sjunga. Jag började känna lite på hur det är att producera musik på gymnasiet och efter det har det bara fortsatt. Jag lär mig hela tiden.

Vad inspirerar dig när du skriver musik?

– Allt som händer mig egentligen. Jag tycker om att skapa och uttrycka mig, och skriver mina egna texter. Jag kan inte skriva utifrån tomma intet, utan måste ha någon känsla att utgå ifrån. Det kommer i stim.

Johan har spelat på en lagfest (fler kommer säkert) och det senaste året har han spelat en del på olika tillställningar som fester och dop.

– Känslan att spela inför andra är lik den jag har när jag ska spela match. Man taggar till, säger han.

Mr Nacho

Sista kapitlet i den här berättelsen om Johan Meijer ska handla om texmex. Japp, ni läste rätt. Här har vi salsakungen numero uno.

– Jag är en riktig taco-torsk, säger han.

Va? Berätta!

– Jag är med i en tacogrupp på Facebook, Tacons vänner. Vi har nördat in oss på tacos kan man säga.

Hur är den perfekta tacon?

– Jag ställer väldigt höga krav på guacamolen. Jag använder mjuka bröd som jag först kör i ugnen med ost på, så att den smälter. Jag vill ha köttfärs i och den ska vara kryddad med habanero explosion – inte standardkrydda. Det ska vara starka tacos. Såserna, alltså guacamole och tacosås är väldigt viktiga, sen ska det i köttfärs och grönsaker...

Vänta lite, vilka grönsaker?

– Gurka, sallad, tomat... Det är inte helt avgörande, släpp grönsakerna. Men som sagt, gärna lite grönsaker. Och så krossade nachochips, naturella. Det ska också vara i tacon.

Alltså, hur ofta äter du tacos egentligen?

– Kanske en gång varannan vecka. Det är den bästa matlådematen också faktiskt. Tacos smakar ju lika gott dagen efter.

Man lär sig så länge man lever.

So long, El Habanero.

Johan Meijer

Ålder: 26 år.

Bor: I Karlstad.

Familj: Mamma, pappa, två systrar. Singel.

Intressen: Musik, fotboll, golf, ishockey (Färjestadssupporter), friluftsliv, resor.

Favoritmat: ”Är en riktig taco-torsk”.

Favoritdryck: Coca-cola.

Senast på bio: Star Wars.

Lyssnar på: Death Cab for Cutie, Chrystal Fighters och Bon Iver.

Läser: Spridda skurar, men gärna självbiografier.

Mina bra egenskaper: Spontan, kreativ och pålitlig.

Mina sämre egenskaper: Dåligt tålamod, skjuter upp saker, en tidsoptimist.

Mest stolt över: I USA blev jag kapten till termin två och fick vid årsslutet hederspris av skolan för mina prestationer på planen i kombination med mina höga resultat i skolan. Det är jag stolt över!

Drömresa: Grottan Soon Dong i Vietnam skulle jag vilja besöka. Jag reste nyligen på en drömresa till Sydafrika. Skulle gärna åka till Kenya och Tanzania också.

Det gör mig glad: Väldigt mycket. Alla mina intressen. Att vinna en fotbollsmatch, då är det dans och sång.

Det gör mig arg: Nonchalans och människor som inte gör saker till 100 procent.

Motto: Inget klämkäckt sådär. Men jag lever för att våga testa saker, även om det är skrämmande.

Snabba svar

Sommar eller vinter?

Kvällsmänniska eller morgonpigg?

Bli straffhjälte eller göra hat-trick i en storseger?

Pop eller rock?

Solsemester eller skidsemester?

Katt eller hund?

Salsasås eller guacamole?

Serieavancemang för SKS eller SM-guld för Färjestad?

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.