2016-02-29 11:33

2016-02-29 11:33

Storspel som gav seger

BOWLING: BK Tegnér vann nyckelmatch mot Brio

Det krävdes spel av högsta klass för att BK Tegnér skulle vinna hemmamatchen mot BK Brio från Nyköping. Laget gjorde också säsongens bästa match och vann med 11-9 efter en riktig rysare.

Hemmaspelarna tvingades att prestera sitt yttersta för att vinna eftersom sörmlänningarna visade toppform och bara var några pinnar från det magiska 7000-strecket. Men efter en riktig kraftsamling landade hemmalaget på 7209 – ingen i laget hamnade lägre än 863.

– Vi bjöd publiken på en kanonmatch. Otroligt fina 7206 är det överlägset bästa vi slagit. Det var laget före jaget som gällde, summerade Dany Nordström-Green i sin populära bowlingkrönika på Facebook.

Sugna på revansch

BK Tegnér förlorade förra matchen mot Brio och det var taggade, revanschlystna och fokuserade spelare som tog sig an lördagens utmaning inför en publik som skulle få se säsongens hittills bästa match.

1774 i första rundan gav en smakstart med 4-1 och det fortsatte lika bra i andra rundan som gav 1882, 4-1 igen och 8-2 efter halva matchen.

Tredje rundan bjöd på fantastiskt spel från båda lagen eller vad sägs om 1851-1861? Riktigt toppklass på spelet med Mikael Johannesson svindlande nära en 300-serie. Tegnér tappade rundan med 2-3 men hade ändå 10-5 inför avgörandet.

– Men det finns inga promenadsegrar och det är livsfarligt att känna att man bara behöver en pinne till för att vinna, konstaterade Dany.

Sista rundan blev en rysare. Gästerna gjorde allt för att komma i kapp och det högklassiga spelet fortsatte. Helt avgörande för utgången blev bordet där Dany och Fredrik Bjurteg hade full kontroll på utvecklingen och tog hem den avgörande poäng som betydde vinst med 11-9.

Siffrorna för hemmaspelarna var remarkabla med ett snitt på 901 poäng. Michael Johannesson i topp med 924, Mattias Melin 917, Dany Nordström-Green 915. Joakim Nordén 908, Sören Larsson 908, Fredrik Bjurteg 892, Dennis Nordström-Green 882 och Ivan Ljungholm 863.

På lördag reser Säfflelaget till Vimmerby för matcher mot BK Kaskad och Vimmerby BK.

Hemmaspelarna tvingades att prestera sitt yttersta för att vinna eftersom sörmlänningarna visade toppform och bara var några pinnar från det magiska 7000-strecket. Men efter en riktig kraftsamling landade hemmalaget på 7209 – ingen i laget hamnade lägre än 863.

– Vi bjöd publiken på en kanonmatch. Otroligt fina 7206 är det överlägset bästa vi slagit. Det var laget före jaget som gällde, summerade Dany Nordström-Green i sin populära bowlingkrönika på Facebook.

Sugna på revansch

BK Tegnér förlorade förra matchen mot Brio och det var taggade, revanschlystna och fokuserade spelare som tog sig an lördagens utmaning inför en publik som skulle få se säsongens hittills bästa match.

1774 i första rundan gav en smakstart med 4-1 och det fortsatte lika bra i andra rundan som gav 1882, 4-1 igen och 8-2 efter halva matchen.

Tredje rundan bjöd på fantastiskt spel från båda lagen eller vad sägs om 1851-1861? Riktigt toppklass på spelet med Mikael Johannesson svindlande nära en 300-serie. Tegnér tappade rundan med 2-3 men hade ändå 10-5 inför avgörandet.

– Men det finns inga promenadsegrar och det är livsfarligt att känna att man bara behöver en pinne till för att vinna, konstaterade Dany.

Sista rundan blev en rysare. Gästerna gjorde allt för att komma i kapp och det högklassiga spelet fortsatte. Helt avgörande för utgången blev bordet där Dany och Fredrik Bjurteg hade full kontroll på utvecklingen och tog hem den avgörande poäng som betydde vinst med 11-9.

Siffrorna för hemmaspelarna var remarkabla med ett snitt på 901 poäng. Michael Johannesson i topp med 924, Mattias Melin 917, Dany Nordström-Green 915. Joakim Nordén 908, Sören Larsson 908, Fredrik Bjurteg 892, Dennis Nordström-Green 882 och Ivan Ljungholm 863.

På lördag reser Säfflelaget till Vimmerby för matcher mot BK Kaskad och Vimmerby BK.