2016-02-15 13:20

2016-02-15 13:20

Dubbla svenska rekord av Ludvig Nyrén i Malmö

SIMNING: Imponerande insatser av Säfflesimmarna

Vilka killar! Säffle Simsällskaps duktiga tävlande Ludvig Nyrén och Tobias Klasson imponerade i Malmö Open. Vi kan konstatera att Nyrén fixat två svenska rekord.

Ludvig Nyrén och Tobias Klasson deltagit i Malmö Open, en multisporttävling för idrottare med funktionshinder. Deltagarna kom, förutom från flertalet parasportklubbar i Sverige, även från Island, Danmark och Norge. Det blev två svenska rekord för Ludvig och fina personliga rekord för Tobias.

Simningen avgjordes i tre pass med två under lördagen och ett under söndagen. Tävlingen tävlas i respektive klasser, men innehöll också öppna klasser i FIFH-cupen. Den handlar om 50m frisim och 50 bröstsim med försök och finaler. FIFH, Föreningen Idrott för Handikappade, i Malmö är Europas största parasportförening med 900 medlemmar.

”Fel” distanser

Ludvig slog sina egna svenska rekord på 50m frisim och 100m medley. Han segrade på 100m medley, 100 och 400m frisim.

Men med tanke på att simningen just fått sex platser i Rio, som nu skall fördelas bland de som klarat kvaltiderna, hade Ludvig säkert velat slå rekorden på 100 och 400m frisim istället. Ludvig tog sig vidare till finaler i FIFH Cupen på både på 50m frisim och 50m bröstsim.

I finalen kom han fyra respektive femma.

Tobias imponerade med seger på 200m frisim genom att sänka sitt personliga rekord med hela 16 sekunder. Mycket fina personliga rekord slog han också på 100m frisim och 100m ryggsim. Totalt blev det fem personliga rekord.

Ludvig Nyrén och Tobias Klasson deltagit i Malmö Open, en multisporttävling för idrottare med funktionshinder. Deltagarna kom, förutom från flertalet parasportklubbar i Sverige, även från Island, Danmark och Norge. Det blev två svenska rekord för Ludvig och fina personliga rekord för Tobias.

Simningen avgjordes i tre pass med två under lördagen och ett under söndagen. Tävlingen tävlas i respektive klasser, men innehöll också öppna klasser i FIFH-cupen. Den handlar om 50m frisim och 50 bröstsim med försök och finaler. FIFH, Föreningen Idrott för Handikappade, i Malmö är Europas största parasportförening med 900 medlemmar.

”Fel” distanser

Ludvig slog sina egna svenska rekord på 50m frisim och 100m medley. Han segrade på 100m medley, 100 och 400m frisim.

Men med tanke på att simningen just fått sex platser i Rio, som nu skall fördelas bland de som klarat kvaltiderna, hade Ludvig säkert velat slå rekorden på 100 och 400m frisim istället. Ludvig tog sig vidare till finaler i FIFH Cupen på både på 50m frisim och 50m bröstsim.

I finalen kom han fyra respektive femma.

Tobias imponerade med seger på 200m frisim genom att sänka sitt personliga rekord med hela 16 sekunder. Mycket fina personliga rekord slog han också på 100m frisim och 100m ryggsim. Totalt blev det fem personliga rekord.

  • Gundula Forsaeus

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.