2016-02-11 15:00

2016-02-11 15:00

Rafflande dramatik väntar i Tegnérhallen

INNEBANDY: Toppmatch mellan Sifhälla och Solvik

På Spåret får konkurrens i morgon kväll, när dramatik av gigantiska mått tar plats i Tegnérhallen.
– Det är en riktig sexpoängsmatch, menar SK Sifhällas tränartrio inför drabbningen mot Solvik.

Det är en jämn kamp om de åtråvärda topplatserna i division 5-innebandyn. Stavnäs har serieledningen, men andraplatsen är det fortfarande ”krig” om. Sifhälla var ruggigt nära att ta poäng borta mot just Stavnäs i helgen, men föll med uddamålet.

– Vi tappade den matchen i första perioden, hade vi varit bättre där hade vi fått med oss poäng hem, menar Jimmy Nilsson, Marcus Larsson och Mikael Johansson, spelande tränare i SK Sifhälla. Sista sekunderna stod vi bara och matade mot mål, men det ville sig inte.

Då Grums överraskande förlorade borta i helgen är det många lag som vill in i kvalleken.

– Grums har två matcher mer spelade, de har 37 poäng och vi har 34, berättar tränarna.

Kvalplatsen står mellan Grums, Solvik och Sifhälla. Och det är alltså Sifhälla och Solvik som möts i morgon, fredag.

– Det är fullt fokus som gäller, säger tränarna. Vi hoppas att det kommer riktigt mycket folk och ger oss sitt stöd. Det var fantastiskt att spela inför den publik vi hade här i hallen när vi mötte Grums. Det vore kul med någonting liknande nu, när det ändå gäller så mycket.

Vad tror ni om matchen?

– Det blir en jämn match, menar de. Det trodde vi i och för sig att det skulle bli mot Grums också, men det blir nog betydligt mer målsnålt nu.

Samtliga tränare tippar på Säffleseger och de har redan nu tankar om vem som kommer att bli matchens huvudperson.

– Joakim Castor (målvakt, red anm), säger alla tre. Han har varit fantastiskt bra de senaste matcherna och är i riktigt bra form.

Det är en jämn kamp om de åtråvärda topplatserna i division 5-innebandyn. Stavnäs har serieledningen, men andraplatsen är det fortfarande ”krig” om. Sifhälla var ruggigt nära att ta poäng borta mot just Stavnäs i helgen, men föll med uddamålet.

– Vi tappade den matchen i första perioden, hade vi varit bättre där hade vi fått med oss poäng hem, menar Jimmy Nilsson, Marcus Larsson och Mikael Johansson, spelande tränare i SK Sifhälla. Sista sekunderna stod vi bara och matade mot mål, men det ville sig inte.

Då Grums överraskande förlorade borta i helgen är det många lag som vill in i kvalleken.

– Grums har två matcher mer spelade, de har 37 poäng och vi har 34, berättar tränarna.

Kvalplatsen står mellan Grums, Solvik och Sifhälla. Och det är alltså Sifhälla och Solvik som möts i morgon, fredag.

– Det är fullt fokus som gäller, säger tränarna. Vi hoppas att det kommer riktigt mycket folk och ger oss sitt stöd. Det var fantastiskt att spela inför den publik vi hade här i hallen när vi mötte Grums. Det vore kul med någonting liknande nu, när det ändå gäller så mycket.

Vad tror ni om matchen?

– Det blir en jämn match, menar de. Det trodde vi i och för sig att det skulle bli mot Grums också, men det blir nog betydligt mer målsnålt nu.

Samtliga tränare tippar på Säffleseger och de har redan nu tankar om vem som kommer att bli matchens huvudperson.

– Joakim Castor (målvakt, red anm), säger alla tre. Han har varit fantastiskt bra de senaste matcherna och är i riktigt bra form.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.