2016-01-27 16:57

2016-01-27 16:57

Säffles skolungdomar till Tingvalla

FRIIDROTT: I maj smäller det!

Lördagen den 21 maj får 50-60 elever från Säffles årskurs 6 i alla kommunens skolor en chans att komma till Tingvalla arena i Karlstad och tävla.

I många länder i Europa anordnas World Athletic Day då meningen är att ha en idrottsaktivitet. I Värmland har Region Värmland, Värmlands Friidrottsförbund, de lokala friidrottsklubbarna samt Värmlands Skol IF och de lokala skolidrottsföreningarna slagit sina kloka huvuden ihop.

– Vi har valt att göra en riktig aktivitet på Tingvalla dit vi inbjuder alla de som placerat sig på de fem främsta platserna i respektive kommuns kommunmästerskap, säger Simon Karlén från VFIF.

Tillsammans med Hannah Johansson står de i spetsen för projektet och de besökte nyligen Säffle för att träffa folk från Säffle Friidrottsklubb och Säffle Skol IF det vill säga Säffleskolorna.

Idag är 9-11 kommuner aktuella och man hoppas på många deltagare i denna friidrottsfest. Varje kommun får en framräknad poäng och aktiviteten gäller både egna kommunen och skolan och skall förhoppningsvis ge ett positivt minne. Eleverna deltar i den gren där de placerat sig bland de fem främsta och det gäller 60 meter, bollkast, kulstötning, längdhopp, höjdhopp samt 600/800 meter.

– Det är ju ett ypperligt tillfälle att få använda toppenutrustning vad gäller både exempelvis gropar och banor, säger Mats Olsson, Säffle Friidrott.

Han säger att klubben kommer att vara behjälplig med träningsmöjlighet efter skoltid där man bland annat kan fila på tekniska detaljer.

Information kommer att skickas ut.

– En buss är preliminärbokad och vi lovar att ta ansvar för deltagande elever men naturligtvis är även föräldrar välkomna med, avslutar Kjell Olsson.

I många länder i Europa anordnas World Athletic Day då meningen är att ha en idrottsaktivitet. I Värmland har Region Värmland, Värmlands Friidrottsförbund, de lokala friidrottsklubbarna samt Värmlands Skol IF och de lokala skolidrottsföreningarna slagit sina kloka huvuden ihop.

– Vi har valt att göra en riktig aktivitet på Tingvalla dit vi inbjuder alla de som placerat sig på de fem främsta platserna i respektive kommuns kommunmästerskap, säger Simon Karlén från VFIF.

Tillsammans med Hannah Johansson står de i spetsen för projektet och de besökte nyligen Säffle för att träffa folk från Säffle Friidrottsklubb och Säffle Skol IF det vill säga Säffleskolorna.

Idag är 9-11 kommuner aktuella och man hoppas på många deltagare i denna friidrottsfest. Varje kommun får en framräknad poäng och aktiviteten gäller både egna kommunen och skolan och skall förhoppningsvis ge ett positivt minne. Eleverna deltar i den gren där de placerat sig bland de fem främsta och det gäller 60 meter, bollkast, kulstötning, längdhopp, höjdhopp samt 600/800 meter.

– Det är ju ett ypperligt tillfälle att få använda toppenutrustning vad gäller både exempelvis gropar och banor, säger Mats Olsson, Säffle Friidrott.

Han säger att klubben kommer att vara behjälplig med träningsmöjlighet efter skoltid där man bland annat kan fila på tekniska detaljer.

Information kommer att skickas ut.

– En buss är preliminärbokad och vi lovar att ta ansvar för deltagande elever men naturligtvis är även föräldrar välkomna med, avslutar Kjell Olsson.

De ska delta!

Följande elever som deltog i Säffle Kommuns KM i friidrott september 2015 inbjuds till Tingvalla lördagen den 21/5.

Eleverna placerade sig på plats 1-5 i resultatlistorna.

Totalt 72 starter.

Fördelning: Tingvalla 25, Höglunda 23, Nysäter 8 Värmlandsbro 6, Botilsäter 5, Tveta 4 samt Svanskog 1. Gren och namn samt skola Tingvalla=Ti, Höglund=Hö, Nysäter=Ny ,Värmlandsbro=V:Bro, Tveta=Tv, Botilsäter=Bot samt Svanskog=Svan.

Längdhopp: Felicia Blom,Ti, Adina Jansson, Tilde Nilars,Wilma Karlsson, Hö, Lisa Jansson Emma Thelander,V:Bro, Viktor Karlsson,Tage Skålén,Ti, Hannes Ek-Koskela, Sajad Homdard, Emil Sand,Hö , William Rydberg,Ny

Kulstötning: Amanda Olsson,Linnea Söderström,Ti, Amanda Leander,Emma Sjölin,V:Bro, Maja Aronsson,Hö, Felicia Eriksson,Bot, Isak Landström,Tv, Fynn Kämpe,Sv, Robin Borg, Hö, Andreas Magnusson,Ti, William Rydberg,Ny, Daniel Andersson,V:Bro

Kast med liten boll: Clara Carlsson,Linnea Söderström, Ti, Lova Täng, Saga Gunnarsson,Hö, Felicia Eriksson, Frida Nilsson,Bot, Hannes Ek-Koskela, Marcus Persson, Timmy Lundqvist,Hö, Liam Andersson,Andreas Magnusson,Ti, Tobias Olsson,Ny

Höjdhopp: Wilma Karlsson,Celine Cordova, Hö, Amanda Olsson,Wilma Blixt,Ti Ella Westerlind,Ny, Frida Nilsson,Bot, Tage Skålén,Liam Andersson,Ti, Sasa Jovanovic, Timmie Lundqvist,Hö, Isak Landström,Tv, Jakob Nilsson,Ny

60 meter: Frida Nilsson,Bot, Felicia Brodin,Agnes Augustsson, Celie Roman-Wall,Ti,Lisa Jansson,Ny, Adina Jansson,Hö , Sajad hamdard, Marcus Persson,Hö, Viktor Karlsson, Peter Norström, Jonathan Andersson,Ti, Emil Arhén,V:Bro

Långlopp600m/800m: Amanda Olson, Agnes Gustafsson,Ti, Wilma Karlsson, Adina Jansson,Hö, Lisa Jansson,Ny, Ennie Thelande,V:Bro Jonathan Andersson,Liam Andersson,Linus Jareke,Ti, Sajad Hamdard, Marcus Persson,Hö, Isak Lundström,Tv.