2016-01-11 11:45

2016-01-11 11:45

Skön seger bäddar för spännande helg

INNEBANDY: "Försvaret gör en helt felfri match"

SK Sifhällas innebandyherrar gjorde en fin insats i helgen när man bortaslog Mangskog. Nu väntar en rysarhelg, som inleds på fredag med ett stekhett derby.

Förutsättningarna inför lördagens bortamatch var dock inte de bästa för SK Sifhälla.

– Vi hade bara åtta utespelare och vi har inte tränat så mycket under juluppehållet, så det kändes lite sisådär inför matchen. Men det blev motsatt effekt, konstaterar spelande tränare Marcus Larsson efter 2–14 som slutresultat.

Periodsiffrorna 1-3, 0-6, 1-5 talar sitt tydliga språk.

– Vi hade kunnat göra många fler mål också, menar Larsson. Vi gjorde en krigarinsats. Försvaret gör en helt felfri match och äter upp deras forwards och gör att våra forwards inte behöver backa hem lika mycket utan kan koncentrera sig på anfallsspelet.

Mattias Svärd, Christofer Rudberg och Kim Karlsson fixade första periodens SKS-mål. I andra perioden ryckte Sifhälla ifrån rejält och även om segern såg ut att vara i hamn inför sista perioden fortsatte SKS sitt målskytte.

– Alla gjorde en bra match, berömmer Larsson.

Målskyttar mot Mangskog var alltså följande: Kim Karlsson 4, Mattias Svärd 3, Christofer Rudberg 3, Fredrik Carlsson 2, Marcus Larsson och Robert Silensjö.

Nu väntar en mycket spännande helg för Sifhälla, som närmar sig kvalplats. Först ut är derbyt mot Grums hemma i Tegnérhallen på fredag kväll.

– Det blir en jättetuff match, tror Marcus Larsson. De vann mot oss med uddamålet sist och var bättre än oss då. Så det blir tufft. Men jag hoppas att vi har mer folk tillgängliga då, det har varit en del sjukdomar för oss den senaste tiden.

Redan på söndag är det dags igen för ytterligare en toppmatch och då väntar Solvik borta.

– Det är lite vinna eller försvinna för vår del. Ska vi ha en chans på kvalet så måste vi vinna, avslutar coach Larsson.

Förutsättningarna inför lördagens bortamatch var dock inte de bästa för SK Sifhälla.

– Vi hade bara åtta utespelare och vi har inte tränat så mycket under juluppehållet, så det kändes lite sisådär inför matchen. Men det blev motsatt effekt, konstaterar spelande tränare Marcus Larsson efter 2–14 som slutresultat.

Periodsiffrorna 1-3, 0-6, 1-5 talar sitt tydliga språk.

– Vi hade kunnat göra många fler mål också, menar Larsson. Vi gjorde en krigarinsats. Försvaret gör en helt felfri match och äter upp deras forwards och gör att våra forwards inte behöver backa hem lika mycket utan kan koncentrera sig på anfallsspelet.

Mattias Svärd, Christofer Rudberg och Kim Karlsson fixade första periodens SKS-mål. I andra perioden ryckte Sifhälla ifrån rejält och även om segern såg ut att vara i hamn inför sista perioden fortsatte SKS sitt målskytte.

– Alla gjorde en bra match, berömmer Larsson.

Målskyttar mot Mangskog var alltså följande: Kim Karlsson 4, Mattias Svärd 3, Christofer Rudberg 3, Fredrik Carlsson 2, Marcus Larsson och Robert Silensjö.

Nu väntar en mycket spännande helg för Sifhälla, som närmar sig kvalplats. Först ut är derbyt mot Grums hemma i Tegnérhallen på fredag kväll.

– Det blir en jättetuff match, tror Marcus Larsson. De vann mot oss med uddamålet sist och var bättre än oss då. Så det blir tufft. Men jag hoppas att vi har mer folk tillgängliga då, det har varit en del sjukdomar för oss den senaste tiden.

Redan på söndag är det dags igen för ytterligare en toppmatch och då väntar Solvik borta.

– Det är lite vinna eller försvinna för vår del. Ska vi ha en chans på kvalet så måste vi vinna, avslutar coach Larsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.