2016-01-11 11:18

2016-01-11 11:18

Säffle HC avslutademed två snygga segrar

ISHOCKEY: Norska och svenska lag spelade Nordic Youth Trophy i Somashallen

Ungdomscup. Nordic Youth Trophy är vinterns stora händelse inom värmländsk ungdomsishockey. 60 lag deltog under helgen i turneringen på flera platser i länet, bland annat i Säffle där sex svenska och norska lag gjorde upp om slutspelsplatserna.

Det var U11-lagen, de allra yngsta spelarna inom Nordic Youth Tour som hade kommit till Säffle, för att under två dagar spela 15 matcher och få fram det lag som skulle gå till A-slutspelet som avgjordes i Kristinehamn på söndagen.

Säffle HC:s lag gjorde en gedigen insats och gjorde fem jämnstarka insatser vilket gav två oavgjorda och tre knappa förluster. Med lite mer tur i avslutningarna hade det blivit fler segrar. Inte minst i första matchen mot Färjestad där det blev 2-2 sedan hemmalaget dominerat och skapat många målchanser.

Flera bra matcher

I andra matchen spelade Säffle mot skånska Lund Giants och tog ledningen med 1-0 innan man släppte in tre mål i andra perioden. Lund vann inte bara gruppen utan tog sig senare ända fram till finalen där man dock fick ge sig mot Haninge. Det var med andra ord en bra värdemätare för Säffles lag.

På lördagen gjorde hemmalaget tre bra matcher. Mot Forshaga blev det förlust med 2-3 och mot norska Frisk Asker blev det en ny uddamålsförlust, nu med 3-4 sedan Säffle haft flera chanser att kvittera i slutet.

I den sista gruppspelsmatchen blev det 1-1 mot Stavanger.

Vann i E-slutspelet

Resultaten innebar att Säffles lag på söndagen fick resa till Hagfors för att spela E-slutspel och då visade grabbarna var skåpet ska stå. I semifinalen mot Kristinehamn blev det vinst med hela 5-1 och 5-1 blev det även i finalen mot IFK Munkfors och det var en seger som killarna hade all anledning att jubla över.

– Det är roligt med en turnering där vi får möta lag som vi annars inte stöter på. Killarna gjorde en fin turnering, hade lite otur i några hemmamatcher men gjorde en jättefin avslutning i Hagfors, tycker ledaren Martin Johansson.

Det var U11-lagen, de allra yngsta spelarna inom Nordic Youth Tour som hade kommit till Säffle, för att under två dagar spela 15 matcher och få fram det lag som skulle gå till A-slutspelet som avgjordes i Kristinehamn på söndagen.

Säffle HC:s lag gjorde en gedigen insats och gjorde fem jämnstarka insatser vilket gav två oavgjorda och tre knappa förluster. Med lite mer tur i avslutningarna hade det blivit fler segrar. Inte minst i första matchen mot Färjestad där det blev 2-2 sedan hemmalaget dominerat och skapat många målchanser.

Flera bra matcher

I andra matchen spelade Säffle mot skånska Lund Giants och tog ledningen med 1-0 innan man släppte in tre mål i andra perioden. Lund vann inte bara gruppen utan tog sig senare ända fram till finalen där man dock fick ge sig mot Haninge. Det var med andra ord en bra värdemätare för Säffles lag.

På lördagen gjorde hemmalaget tre bra matcher. Mot Forshaga blev det förlust med 2-3 och mot norska Frisk Asker blev det en ny uddamålsförlust, nu med 3-4 sedan Säffle haft flera chanser att kvittera i slutet.

I den sista gruppspelsmatchen blev det 1-1 mot Stavanger.

Vann i E-slutspelet

Resultaten innebar att Säffles lag på söndagen fick resa till Hagfors för att spela E-slutspel och då visade grabbarna var skåpet ska stå. I semifinalen mot Kristinehamn blev det vinst med hela 5-1 och 5-1 blev det även i finalen mot IFK Munkfors och det var en seger som killarna hade all anledning att jubla över.

– Det är roligt med en turnering där vi får möta lag som vi annars inte stöter på. Killarna gjorde en fin turnering, hade lite otur i några hemmamatcher men gjorde en jättefin avslutning i Hagfors, tycker ledaren Martin Johansson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.