2016-01-11 10:39

2016-01-11 10:39

Ludvig satte svenskt rekord

SIMNING: Fina Säffleinsatser i Anders Olsson Cup

Heja Säffle! Årets första tävling Anders Olsson Cup har arrangerats i Deje. Det är en av få simtävlingar i Sverige, där vanlig simning är integrerad med parasimning.

Ludvig Nyrén slog svenskt rekord på 100 meter medley. Säffle fick åtta segrare, som tillsammans tog 23 guld. Dessutom tog Säfflesimmarna 7 silver och 6 brons. Totalt startade 110 deltagare i tävlingen.

I Ludvig Nyrén slog överraskande svenskt rekord i sin första gren, 100 meter medley med 0,98 sekunder i klassen med funktionshinder SM10. 100 meter medley är ingen stor gren, då den inte kan simmas i lång bassäng, där alla de stora mästerskapen avgörs. Rekordet bör snarare ses som bevis på att Ludvig höjt sin allmänna nivå.

Han är, liksom Ivo Kuijpers, Daniel Lithner och Tobias Klasson inne i en tung träningsperiod. Trots detta var de alla flitiga besökare på prispallen. Ivo svarade för fyra guld, Daniel för två i P15 och äldre och Tobias med fyra silver och två brons S14. Säffles fem tjejer startade alla i klassen F11-12. Ida Lithner var mest nöjd över sin sänkning av sitt personliga rekord med nästan en halv minut på 400 meter frisim. Detta med tanke kommande stortävling Nordiska Ungdomssimspelen första helgen i februari. Att hon segrade i sina samtliga fyra starter var av mindre vikt denna gång. Nöjd med sitt allra första lopp över 400 meter frisim var också Sofie Leander. Linnéa Bruce-Holm kunde räkna in fyra personliga rekord. Hon fick guld på 50 meter ryggsim, där Säffle även fick bronsplatsen genom Tilde Halldan. Amanda Orban gladde med personliga rekord på 100 meter frisim och 100 meter medley.

Ludvig Nyrén slog svenskt rekord på 100 meter medley. Säffle fick åtta segrare, som tillsammans tog 23 guld. Dessutom tog Säfflesimmarna 7 silver och 6 brons. Totalt startade 110 deltagare i tävlingen.

I Ludvig Nyrén slog överraskande svenskt rekord i sin första gren, 100 meter medley med 0,98 sekunder i klassen med funktionshinder SM10. 100 meter medley är ingen stor gren, då den inte kan simmas i lång bassäng, där alla de stora mästerskapen avgörs. Rekordet bör snarare ses som bevis på att Ludvig höjt sin allmänna nivå.

Han är, liksom Ivo Kuijpers, Daniel Lithner och Tobias Klasson inne i en tung träningsperiod. Trots detta var de alla flitiga besökare på prispallen. Ivo svarade för fyra guld, Daniel för två i P15 och äldre och Tobias med fyra silver och två brons S14. Säffles fem tjejer startade alla i klassen F11-12. Ida Lithner var mest nöjd över sin sänkning av sitt personliga rekord med nästan en halv minut på 400 meter frisim. Detta med tanke kommande stortävling Nordiska Ungdomssimspelen första helgen i februari. Att hon segrade i sina samtliga fyra starter var av mindre vikt denna gång. Nöjd med sitt allra första lopp över 400 meter frisim var också Sofie Leander. Linnéa Bruce-Holm kunde räkna in fyra personliga rekord. Hon fick guld på 50 meter ryggsim, där Säffle även fick bronsplatsen genom Tilde Halldan. Amanda Orban gladde med personliga rekord på 100 meter frisim och 100 meter medley.

  • Gundula Forsaeus

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.