2016-01-05 06:00

2016-01-05 06:00

Lyckad tävling avslutade året

KONSTÅKNING: 13 Säffleåkare på plats i Strömstad

Adventsstjärnan i Strömstad heter den konståkningstävling som lockade många tävlande från Säffle Konståkningsklubb i december.

13 konståkare från Säffle KK åkte till Strömstad för att delta i stjärntävlingen Adventsstjärnan, som var den sista tävlingen för höstsäsongen.

Ute blåste höststormen, men inne i Lionshovs ishall i Strömstad var det varmt och trevligt. Och publiken bjöds på många fina konståkningsprogram, genomförda av konståkare från olika klubbar i Sverige och men även ifrån Norge. Några av de representerade klubbarna var Uddevalla KF, Lysekils KK, Partille KK, Hammarö KK, Fredrikstads KL, Stenungsunds KK, Isdala KK, Strömstads KK och Säffle KK.

Säffleåkarna presterade bra och var nöjda med sina åk.

Först ut var Olivia Johansson och Johanna Edvardsson Lindqvist i tävlingsklassen Juniorer B_2 damer, och det resulterade i en 2:a och 3:e plats.

I klassen Miniorer C deltog Hanna Löfgren Wassberg, Samira Nilsson och Clara Johansson. I den klassen kom Hanna på första plats.

I tävlingsklassen Ungdom C 13 var det Emilia Bruhn som för dagen lyckades bäst, när hon där tog förstaplatsen. Övriga deltagare från Säffle i den klassen var Linnea Nilars 2.a, Tilde Nilars 4:a och Emma Löfgren Wassberg 6:a.

Emma Bruce tävlade i klassen Ungdom C 15 och placerade sig på en 6:e plats.

Senare på eftermiddagen var det Angelica Nilsson, Evelina Persson och Ida Wilhelmssons tur att tävla. Detta var Idas första tävling och hon placerade sig på en fin 6:e plats och hon var jättenöjd med sitt åk.

För Angelica och Evelina blev placeringarna 3:a och 5:a.

13 konståkare från Säffle KK åkte till Strömstad för att delta i stjärntävlingen Adventsstjärnan, som var den sista tävlingen för höstsäsongen.

Ute blåste höststormen, men inne i Lionshovs ishall i Strömstad var det varmt och trevligt. Och publiken bjöds på många fina konståkningsprogram, genomförda av konståkare från olika klubbar i Sverige och men även ifrån Norge. Några av de representerade klubbarna var Uddevalla KF, Lysekils KK, Partille KK, Hammarö KK, Fredrikstads KL, Stenungsunds KK, Isdala KK, Strömstads KK och Säffle KK.

Säffleåkarna presterade bra och var nöjda med sina åk.

Först ut var Olivia Johansson och Johanna Edvardsson Lindqvist i tävlingsklassen Juniorer B_2 damer, och det resulterade i en 2:a och 3:e plats.

I klassen Miniorer C deltog Hanna Löfgren Wassberg, Samira Nilsson och Clara Johansson. I den klassen kom Hanna på första plats.

I tävlingsklassen Ungdom C 13 var det Emilia Bruhn som för dagen lyckades bäst, när hon där tog förstaplatsen. Övriga deltagare från Säffle i den klassen var Linnea Nilars 2.a, Tilde Nilars 4:a och Emma Löfgren Wassberg 6:a.

Emma Bruce tävlade i klassen Ungdom C 15 och placerade sig på en 6:e plats.

Senare på eftermiddagen var det Angelica Nilsson, Evelina Persson och Ida Wilhelmssons tur att tävla. Detta var Idas första tävling och hon placerade sig på en fin 6:e plats och hon var jättenöjd med sitt åk.

För Angelica och Evelina blev placeringarna 3:a och 5:a.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.