2015-12-12 11:56

2015-12-12 11:58

Ludvig klarade kvaltider till Paralympics

SIMNING

Ludvig Nyrén, Säffle Simsällskap har deltagit i Swim Cup i Amsterdam. Det var närmaste tävling, där han kunde klara kvaltider till Paralympics i Rio 2016.

Han klarade på fredagen en B-kvaltid på 100m frisim och den eftertraktade och nödvändiga A-kvaltiden lyckades han klara på 400m frisim på lördag förmiddag. Naturligtvis är det svenska rekord i klassen S10 också.

Kvaltider till Paralympics i Rio ska ha klarats i 50m-bassäng på en IPC-godkänd tävling.  (IPC = International Paralympics Committee)

På fredagen simmade Ludvig på 100m frisim på tiden 58,45, vilket innebar en B-kvaltid. På lördag morgon  fixade han den länge eftertraktade A-kvaltiden på 400m frisim med tiden 4.23,94. A-kvaltiden är nödvändig för att kunna kandidera till platserna till Rio. Blir man sedan uttagen, får man även starta i grenar man klarat B-kvaltid i. Nu blir det en otålig väntan på att bli uttagen till till Paralympics i Rio 2016. Antalet platser är begränsat.

Han klarade på fredagen en B-kvaltid på 100m frisim och den eftertraktade och nödvändiga A-kvaltiden lyckades han klara på 400m frisim på lördag förmiddag. Naturligtvis är det svenska rekord i klassen S10 också.

Kvaltider till Paralympics i Rio ska ha klarats i 50m-bassäng på en IPC-godkänd tävling.  (IPC = International Paralympics Committee)

På fredagen simmade Ludvig på 100m frisim på tiden 58,45, vilket innebar en B-kvaltid. På lördag morgon  fixade han den länge eftertraktade A-kvaltiden på 400m frisim med tiden 4.23,94. A-kvaltiden är nödvändig för att kunna kandidera till platserna till Rio. Blir man sedan uttagen, får man även starta i grenar man klarat B-kvaltid i. Nu blir det en otålig väntan på att bli uttagen till till Paralympics i Rio 2016. Antalet platser är begränsat.

  • Gundula Forsaeus

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.