2015-12-01 17:04

2015-12-02 14:52

Ruus om tankarna inför världscupdebuten

SKIDOR: "Blir mer och mer pirrigt för varje dag"

Marcus Ruus, numera i Åsarna IK, tidigare i Gillberga Skidklubb och Årjängs IF, är uttagen till landslaget som i helgen tävlar i världscupen i Lillehammer.
– Det var verkligen ingenting jag hade räknat med, berättar Marcus för ST-sporten.

Sex damer och sex herrar är uttagna till landslaget. Marcus Ruus är alltså med i truppen som i helgen slåss om pallplatserna i Lillehammer.

Det svenska landslaget hade en fin inledning på världscuptävlingarna med hela fyra pallplatser i Ruka, Finland. På lördag körs skiathlon och på söndag är det dags för stafetter och det är en pirrig Marcus Ruus som packar väskan inför utmaningen.

– Det blir mer och mer pirrigt för varje dag, erkänner han. Men det ska bli otroligt roligt. Jag har aldrig varit med i landslaget och tävlat på det här sättet.

Hur förbereder du dig?

– Jag försöker förbereda mig precis som vanligt, och hålla mig lugn. Formen är bra och jag åker dit med målet att göra så gott jag kan och se hur långt det räcker, berättar han.

Vill vara med

På torsdag åker landslaget till Norge och Marcus berättar att han självklart vill fortsätta slåss om platserna i den svenska truppen.

– Går det bra så finns ju chansen att jag får tävla vidare. Får jag inte det ska jag åka Skandinaviska cupen i Finland nästa helg. Det avgörs ju från tävling till tävling, och det känns som att det är öppet om vilka som får platserna, menar han.

Vi önskar självklart Marcus stort lycka till i Lillehammer!

Sex damer och sex herrar är uttagna till landslaget. Marcus Ruus är alltså med i truppen som i helgen slåss om pallplatserna i Lillehammer.

Det svenska landslaget hade en fin inledning på världscuptävlingarna med hela fyra pallplatser i Ruka, Finland. På lördag körs skiathlon och på söndag är det dags för stafetter och det är en pirrig Marcus Ruus som packar väskan inför utmaningen.

– Det blir mer och mer pirrigt för varje dag, erkänner han. Men det ska bli otroligt roligt. Jag har aldrig varit med i landslaget och tävlat på det här sättet.

Hur förbereder du dig?

– Jag försöker förbereda mig precis som vanligt, och hålla mig lugn. Formen är bra och jag åker dit med målet att göra så gott jag kan och se hur långt det räcker, berättar han.

Vill vara med

På torsdag åker landslaget till Norge och Marcus berättar att han självklart vill fortsätta slåss om platserna i den svenska truppen.

– Går det bra så finns ju chansen att jag får tävla vidare. Får jag inte det ska jag åka Skandinaviska cupen i Finland nästa helg. Det avgörs ju från tävling till tävling, och det känns som att det är öppet om vilka som får platserna, menar han.

Vi önskar självklart Marcus stort lycka till i Lillehammer!

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.