2015-11-30 15:28

2015-11-30 15:28

Svidande Tegnér-förlust

BOWLING: Första hemmaförlusten sedan mars 2012

BK Tegnér förlorade med 13-7 då man på lördagen mötte Västerås SK på hemmaplan. Det var lagets första hemmaförlust på nästan fyra år.
– En nattsvart match, summerade Dany Nordström-Green.

Det var sista matchen före det långa speluppehållet och Tegnér hade förstås hoppats på en ny seger. Men Tegnér hamnade i underläge med 2-3 i första serien trots bra och knallhårt spel där Dany Nordström-Green öppnade med sex raka strike.

Tog över taktpinnen

Tegnér höll spelet väl uppe också i andra serien då laget över taktpinnen. Det såg bra ut på alla bord, inte minst tack vare Didrik Vatne, och med en 4-1-omgång vändes underläget till en ledning med 6-4.

Sedan gick det sämre igen och flera hemmaspelare fick problem med underlaget. Spelet stämde inte alls i tredje serien då Tegnér tappade med 1-4 och hamnade i underläge med 7-8 inför avgörandet. Enda riktiga glädjeämnet var Joakim Nordén som radade upp tio raka strikes.

Det krävdes en rejäl uppryckning i sista serien för att rädda dagen och behålla den fina hemmasviten. Men det gick käpprätt åt skogen i sista serien som slutade 0-5 och en svidande förlust som överraskade många med tanke på hur tabelläget såg ut inför matchen. Västerås låg nämligen sist i sin grupp.

I sista serien var det egentligen ingen av hemmaspelarna som stod att känna igen och resultaten hamnade långt under normal kapacitet.

– Vi gjorde en fullständigt usel sista serie där man kan såga oss längs fotknölarna, kommenterade Dany Nordström-Green.

Sehlin var bäst

Matchsiffrorna 6145-6385 skrevs efter omgångssiffrorna 1589-1661, 1610-1524, 1559-1622, 1387-1578.

Morgan Sehlin var klart bästa hemmaspelare med sina 835 poäng. Danny Nordström-Green hade 797, Joakim Nordén 795 och Ivan Ljungholm 785.

Ett glädjeämne fanns i alla fall i matchen och det var att före detta Tegnérspelaren Adam Wassberg storspelade och noterade hela 901 poäng på sin gamla hemmabana,

Det var sista matchen före det långa speluppehållet och Tegnér hade förstås hoppats på en ny seger. Men Tegnér hamnade i underläge med 2-3 i första serien trots bra och knallhårt spel där Dany Nordström-Green öppnade med sex raka strike.

Tog över taktpinnen

Tegnér höll spelet väl uppe också i andra serien då laget över taktpinnen. Det såg bra ut på alla bord, inte minst tack vare Didrik Vatne, och med en 4-1-omgång vändes underläget till en ledning med 6-4.

Sedan gick det sämre igen och flera hemmaspelare fick problem med underlaget. Spelet stämde inte alls i tredje serien då Tegnér tappade med 1-4 och hamnade i underläge med 7-8 inför avgörandet. Enda riktiga glädjeämnet var Joakim Nordén som radade upp tio raka strikes.

Det krävdes en rejäl uppryckning i sista serien för att rädda dagen och behålla den fina hemmasviten. Men det gick käpprätt åt skogen i sista serien som slutade 0-5 och en svidande förlust som överraskade många med tanke på hur tabelläget såg ut inför matchen. Västerås låg nämligen sist i sin grupp.

I sista serien var det egentligen ingen av hemmaspelarna som stod att känna igen och resultaten hamnade långt under normal kapacitet.

– Vi gjorde en fullständigt usel sista serie där man kan såga oss längs fotknölarna, kommenterade Dany Nordström-Green.

Sehlin var bäst

Matchsiffrorna 6145-6385 skrevs efter omgångssiffrorna 1589-1661, 1610-1524, 1559-1622, 1387-1578.

Morgan Sehlin var klart bästa hemmaspelare med sina 835 poäng. Danny Nordström-Green hade 797, Joakim Nordén 795 och Ivan Ljungholm 785.

Ett glädjeämne fanns i alla fall i matchen och det var att före detta Tegnérspelaren Adam Wassberg storspelade och noterade hela 901 poäng på sin gamla hemmabana,

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.