2015-10-27 06:00

2015-10-28 10:16

Succéår för Daniel Torph

MOTORSPORT: Blev tvåa i Mekonomen rally

Daniel Torph, Säffle Motorclub, började tävla i rally förra året.
Nyligen kom han på andra plats i Mekonomen rally.

23-årige Daniel Torph från Södra Ny har alltid varit intresserad av rally. Men det var inte förrän förra året som han började tävla inom motorsporten. Tidigare har han mest följt rallysporten från åskådarplats.

– Jag har varit på en del mindre tävlingar och på Svenska Rallyt. Och jag har sett mycket rallyfilmer. Viljan att tävla har alltid funnits, säger Daniel Torph.

Daniel kom över en bil och bestämde sig för att börja tävla.

– Jag började åka och fastnade för det direkt, säger Daniel Torph.

Bra resultat

Och vilken start på karriären det blev! Nyligen, i samband med sista deltävlingen i Örebro, Rikspokalen, stod det klart att han kommit på andra plats i Mekonomen rallys Sverigeserie, c-förare. Daniel har med sig Patrik Knöös som kartläsare och det är ett samarbete som funkar riktigt bra. Förutom andraplatsen i Mekonomen rallys Sverigeserie har de kammat hem andraplatsen i Mekonomen rallys sommarserie och dessutom kammade de hem tredjeplatsen i DM.

Rolig sport

Daniel Torph har inte ångrat att han valde att börja tävla.

– Det är extremt roligt. Den enda frågan jag har ställt mig är varför jag inte har börjat tidigare, säger han.

Det här med att tävla i rally var roligare än vad han hade förväntat sig.

– Det är mycket roligare än man kan föreställa sig. Det går inte att föreställa sig förrän man sitter där.

Daniel har lyckats bra under sitt första år med bra resultat och inga brutna lopp. Han uppger att han har varit jämnbra under de nio deltävlingarna i Mekonomen rally.

Satsar vidare

Daniel och hans pappa Kjell-Arne Torph som också är chefsmekaniker tillbringar gärna mycket tid i garaget. För det blir en del timmars mekande även om bilen, en Volvo 240, hittills har klarat sig utan några omfattande skador.

I lördags deltog Daniel Torph i Säffle Motorclubs tävling Jubilumssprinten i Tveta. Då hans ordinarie kartläsare var tävlingsledare hade han istället Jan Svanström vid sin sida. De slutade på andra plats i otrimmat-klassen.

Daniel Torph är helt inställd på att fortsätta tävla. Han vill köra Mekonomen rally även nästa år.

– Vi satsar på förstaplatsen nästa år, säger Daniel.

23-årige Daniel Torph från Södra Ny har alltid varit intresserad av rally. Men det var inte förrän förra året som han började tävla inom motorsporten. Tidigare har han mest följt rallysporten från åskådarplats.

– Jag har varit på en del mindre tävlingar och på Svenska Rallyt. Och jag har sett mycket rallyfilmer. Viljan att tävla har alltid funnits, säger Daniel Torph.

Daniel kom över en bil och bestämde sig för att börja tävla.

– Jag började åka och fastnade för det direkt, säger Daniel Torph.

Bra resultat

Och vilken start på karriären det blev! Nyligen, i samband med sista deltävlingen i Örebro, Rikspokalen, stod det klart att han kommit på andra plats i Mekonomen rallys Sverigeserie, c-förare. Daniel har med sig Patrik Knöös som kartläsare och det är ett samarbete som funkar riktigt bra. Förutom andraplatsen i Mekonomen rallys Sverigeserie har de kammat hem andraplatsen i Mekonomen rallys sommarserie och dessutom kammade de hem tredjeplatsen i DM.

Rolig sport

Daniel Torph har inte ångrat att han valde att börja tävla.

– Det är extremt roligt. Den enda frågan jag har ställt mig är varför jag inte har börjat tidigare, säger han.

Det här med att tävla i rally var roligare än vad han hade förväntat sig.

– Det är mycket roligare än man kan föreställa sig. Det går inte att föreställa sig förrän man sitter där.

Daniel har lyckats bra under sitt första år med bra resultat och inga brutna lopp. Han uppger att han har varit jämnbra under de nio deltävlingarna i Mekonomen rally.

Satsar vidare

Daniel och hans pappa Kjell-Arne Torph som också är chefsmekaniker tillbringar gärna mycket tid i garaget. För det blir en del timmars mekande även om bilen, en Volvo 240, hittills har klarat sig utan några omfattande skador.

I lördags deltog Daniel Torph i Säffle Motorclubs tävling Jubilumssprinten i Tveta. Då hans ordinarie kartläsare var tävlingsledare hade han istället Jan Svanström vid sin sida. De slutade på andra plats i otrimmat-klassen.

Daniel Torph är helt inställd på att fortsätta tävla. Han vill köra Mekonomen rally även nästa år.

– Vi satsar på förstaplatsen nästa år, säger Daniel.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.