2015-10-19 12:45

2015-10-19 12:45

Nu blir det sexan för VSK

SÄFFLE: Förlust i sista kvalmatchen

Det var ett lågmält VSK som lämnade Brovallens plan efter kvalmatchen mot Sörby IK på lördagen. Gästerna kunde lämna Värmlandsbro med två mål mot VSK:s noll.
– Det känns tråkigt, säger tränare Lars Sillén efter matchen.

VSK var ett av de tre lagen som efter säsongen blev tvungna att kvala för att behålla sin plats i division fem även nästa säsong. Efter förra veckans förlust i Fagerås med 4-2 var laget inställt på vinst när Sörby IK gästade VSK:s hemmaplan på lördagen för en andra kvalmatch.

Tufft spel

Redan 28 minuter in i matchen visade Sörbys Robert Holmström att även de var inställda på en vinst. Matchens första mål blev också första halvleks enda mål. Målchanserna var inte många från något av lagens håll, men det var däremot de långa bollarna och närkamperna. Den ovanligt stora publiken kunde inte undgå att det var en viktig match och mycket som stod på spel för båda lagen.

VSK försökte vid ett flertal tillfällen att trycka spelet framåt och ta sig förbi den starka backlinjen, men några minuter in på andra halvlek var det återigen Sörby som kunde räkna in ett mål. Denna gång på straff. Resten av matchen blev målfri och i slutminuterna så fanns inte kraften och motivationen kvar hos de rödklädda spelarna. Förlusten innebär att VSK nästa säsong får rikta in sig på spel i division 6.

Ovis framtid

– Det är klart att det känns tråkigt, men vi har länge varit inställda på en tuff säsong. Vi har haft svårt att få ihop en start-elva ibland och har tappat en del spelare. Vi hade ändå förhoppningar och det är andra matcher på vägen som vi kunde ha tagit hem, det är mer irriterande än denna förlust, säger Lars Sillén.

Hur ser du på VSK:s framtid?

– Ja, framtiden är just nu ovis. Det beror lite på hur många som tänker fortsätta också, men jag hoppas att vi kommer försöka ta nya tag, avslutar Sillén.

VSK var ett av de tre lagen som efter säsongen blev tvungna att kvala för att behålla sin plats i division fem även nästa säsong. Efter förra veckans förlust i Fagerås med 4-2 var laget inställt på vinst när Sörby IK gästade VSK:s hemmaplan på lördagen för en andra kvalmatch.

Tufft spel

Redan 28 minuter in i matchen visade Sörbys Robert Holmström att även de var inställda på en vinst. Matchens första mål blev också första halvleks enda mål. Målchanserna var inte många från något av lagens håll, men det var däremot de långa bollarna och närkamperna. Den ovanligt stora publiken kunde inte undgå att det var en viktig match och mycket som stod på spel för båda lagen.

VSK försökte vid ett flertal tillfällen att trycka spelet framåt och ta sig förbi den starka backlinjen, men några minuter in på andra halvlek var det återigen Sörby som kunde räkna in ett mål. Denna gång på straff. Resten av matchen blev målfri och i slutminuterna så fanns inte kraften och motivationen kvar hos de rödklädda spelarna. Förlusten innebär att VSK nästa säsong får rikta in sig på spel i division 6.

Ovis framtid

– Det är klart att det känns tråkigt, men vi har länge varit inställda på en tuff säsong. Vi har haft svårt att få ihop en start-elva ibland och har tappat en del spelare. Vi hade ändå förhoppningar och det är andra matcher på vägen som vi kunde ha tagit hem, det är mer irriterande än denna förlust, säger Lars Sillén.

Hur ser du på VSK:s framtid?

– Ja, framtiden är just nu ovis. Det beror lite på hur många som tänker fortsätta också, men jag hoppas att vi kommer försöka ta nya tag, avslutar Sillén.