2015-10-19 15:39

2015-10-19 15:39

15-5 i derby mot Wåxnäs

BOWLING: BK Tegnér fortsätter att imponera på hemmaplan

BK Tegnérs starka hemmafacit håller i sig och det blev en riktig islossning i det ovissa Värmlandsderbyt mot Wåxnäs. Hemmalaget vann nämligen med hela 15-5 och befäste positionen i tabelltoppen.

BK Tegnér har enorm bredd på sitt spelarmaterial och det är hård konkurrens om platserna i laget. Det var också full skärpa från början vilket gjorde att Tegnér fick en perfekt start. Morgan Sehlin (236) och de två norska nyförvärven Didrik Vatne och Tony Opsand visade vägen med fina siffror som till slut gav 4-1 i första serien och huvudbry för motståndarna.

Fullt fokus

Det var full koncentration också i andra serien och nu var det Mattias Melin (244) som angav tonen med mycket fint spel. Tegnér hade full koll på spelet och ledde med 8-2 efter halva matchen och gästernas började se deppiga ut.

Tegnér fortsatte att spela bra och gav inte motståndarna en chans att komma in i spelet eller bemästra underlaget. Tredje serien bjöd på fortsatt fina resultat med nya fina siffror av Morgan Sehlin (240) och Mattias Melin (233) men det var hög nivå hos alla hemmaspelare.

Det betydde 11-4 och segern var säkrad inför sista serien som inte alls blev avslagen tack vare att hemmaspelarna behöll det höga tempot och skärpan, anförda av Sören Larsson (242).

Tegnérs rundor på 1638-1630-1640-1633 och sammanlagt 6541-6039 visar hur jämn och hög kvalitet spelet höll. Säfflespelarna har verkligen börjat lära sig det svåra och ovana underlaget.

Morgan Sehlin bäst

Morgan Sehlin var bäst för dagen med 873 poäng. Mattias Melin kom upp i 837, Joakim Nordén 834, Sören Larsson 830, Fredrik Bjurteg 799 och Michael Johannesson 776.

Vinsten betyder att laget fortfarande är obesegrat i allsvenskan. Nu får laget spelledigt i tre veckor.

BK Tegnér har enorm bredd på sitt spelarmaterial och det är hård konkurrens om platserna i laget. Det var också full skärpa från början vilket gjorde att Tegnér fick en perfekt start. Morgan Sehlin (236) och de två norska nyförvärven Didrik Vatne och Tony Opsand visade vägen med fina siffror som till slut gav 4-1 i första serien och huvudbry för motståndarna.

Fullt fokus

Det var full koncentration också i andra serien och nu var det Mattias Melin (244) som angav tonen med mycket fint spel. Tegnér hade full koll på spelet och ledde med 8-2 efter halva matchen och gästernas började se deppiga ut.

Tegnér fortsatte att spela bra och gav inte motståndarna en chans att komma in i spelet eller bemästra underlaget. Tredje serien bjöd på fortsatt fina resultat med nya fina siffror av Morgan Sehlin (240) och Mattias Melin (233) men det var hög nivå hos alla hemmaspelare.

Det betydde 11-4 och segern var säkrad inför sista serien som inte alls blev avslagen tack vare att hemmaspelarna behöll det höga tempot och skärpan, anförda av Sören Larsson (242).

Tegnérs rundor på 1638-1630-1640-1633 och sammanlagt 6541-6039 visar hur jämn och hög kvalitet spelet höll. Säfflespelarna har verkligen börjat lära sig det svåra och ovana underlaget.

Morgan Sehlin bäst

Morgan Sehlin var bäst för dagen med 873 poäng. Mattias Melin kom upp i 837, Joakim Nordén 834, Sören Larsson 830, Fredrik Bjurteg 799 och Michael Johannesson 776.

Vinsten betyder att laget fortfarande är obesegrat i allsvenskan. Nu får laget spelledigt i tre veckor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.