2015-10-14 11:23

2015-10-14 11:23

Säffle HC gjorde11-0 i premiären

ISHOCKEY: "Vi får vara helnöjda med en så fin premiärseger"

Säffle HC vann tisdagens seriepremiär borta mot Charlottenberg med förkrossande 11-0 (2-0,5-0,4-0).
– Vi får naturligtvis vara helnöjda med en så bra premiär, sa tränaren Peter Hagström.

Säffle var spelmässigt klassen bättre än Charlottenberg som dock hängde med länge och skapade många målchanser. Men Säffles målvakt Martin Hallberg spelade stabilt och gjorde flera bra räddningar i svåra lägen.

– Skönt att det lossnar från början och vi ska naturligtvis vara helnöjda. Segern ger råg i ryggen men det finns förstås saker att jobba vidare med, sa Peter Hagström.

Trots en smakstart av Säffle HC med mål genom Jimmy Wettergren efter bara 38 sekunder var det en första period med mycket premiärnerver. Spelet böljade fram och tillbaka men Martin Hallbergs målvaktsspel gjorde att Säffle HC ändå kunde gå till periodvila med 2-0 efter mål av hemvändaren Anton Ingman.

Hemmapremiär

Andra perioden dominerades av Säffle som gick ifrån till 7-0. 3-0 gjordes av Niklas Andersson och Martin Karlsson ökade med två mål på till 5-0. Notabelt var att Marcus Rosendahl var med och assisterade till fyra av de första målen. Henrik Molinder och Anton Ingman ökade till 7-0 innan periodvilan. I tredje perioden fortsatte laget att dominera. Jimmy Wettergren och Niklas Andersson gjorde varsitt mål ytterligare och dessutom gjorde kvällens poängkung Marcus Rosendahl två mål.

Peter Hagström ser nu fram emot fredagens hemmapremiär mot NIK.

– Det blir en rejäl värdemätare för laget, säger han.

Säffle var spelmässigt klassen bättre än Charlottenberg som dock hängde med länge och skapade många målchanser. Men Säffles målvakt Martin Hallberg spelade stabilt och gjorde flera bra räddningar i svåra lägen.

– Skönt att det lossnar från början och vi ska naturligtvis vara helnöjda. Segern ger råg i ryggen men det finns förstås saker att jobba vidare med, sa Peter Hagström.

Trots en smakstart av Säffle HC med mål genom Jimmy Wettergren efter bara 38 sekunder var det en första period med mycket premiärnerver. Spelet böljade fram och tillbaka men Martin Hallbergs målvaktsspel gjorde att Säffle HC ändå kunde gå till periodvila med 2-0 efter mål av hemvändaren Anton Ingman.

Hemmapremiär

Andra perioden dominerades av Säffle som gick ifrån till 7-0. 3-0 gjordes av Niklas Andersson och Martin Karlsson ökade med två mål på till 5-0. Notabelt var att Marcus Rosendahl var med och assisterade till fyra av de första målen. Henrik Molinder och Anton Ingman ökade till 7-0 innan periodvilan. I tredje perioden fortsatte laget att dominera. Jimmy Wettergren och Niklas Andersson gjorde varsitt mål ytterligare och dessutom gjorde kvällens poängkung Marcus Rosendahl två mål.

Peter Hagström ser nu fram emot fredagens hemmapremiär mot NIK.

– Det blir en rejäl värdemätare för laget, säger han.