2015-09-30 12:15

2015-09-30 12:15

"Vi kämpar för varandra"

FOTBOLL: Serieseger för Säffle FF:s J19-lag

Vilket gäng! På tisdagskvällen vann Säffle FF:s J19-lag borta mot Arvika och tog samtidigt hem seriesegern. Läs om ett lag med en imponerande segersvit, härlig stämning och hesa ledare.

Det är en något kraxande Niclas Johanson som berättar om J19-laget där han är en av ledarna.

– Du hör ju hur jag låter, skrattar han när vi ringer upp honom dagen efter seriesegern. Det var en fantastisk kväll! Killarna har gjort ett jättebra år, fler fina år egentligen. Det är ett himla gött gäng där alla tar hand om varandra och kämpar för varandra.

En oavgjord match i höstserien, och en mäkta imponerande segersvit de senaste åren med 37-38 raka matcher utan förlust gör att det här är ett lag som borde känna sig rätt kaxiga, men så är inte fallet, menar Niclas.

– Nej, det här är ett gäng där segrarna inte stigit någon åt huvudet. Alla jobbar hårt och har spelat riktigt bra fotboll även om motståndet kanske var lite enklare under ett par säsonger, menar Niclas.

Vad är det som gör att ni är så bra?

– Vi är tighta i försvarsspelet, har en bra organisation. Killarna lägger ner väldigt hårt jobb och engagemang i laget och visar inte bara stort hjärta för varandra, utan vill spela riktigt bra fotboll också. Vi har en bred trupp, runt 25 personer som alla kan spela i juniorlaget. Det är ju såklart tråkigt att inte kunna ta ut alla till avgörande matcher som den vi spelade nu mot Arvika, men jag tror att i stort sett alla spelat under de senaste matcherna. Det är viktigt för oss, att inte toppa laget hela tiden utan att ha ett lag där alla känner att de är delaktiga.

Målfarlig Rikard

Killarna som är födda 1997 har spelat ihop de sista åren, 98:orna har spelat tillsammans sedan de var 7-8 år gamla. Ett par spelare är med i laget på dispens. Några av killarna har varit med i Säffle FF:s seniorlag under säsongen, och spelat matcher med juniorlaget de sista omgångarna. Rikard Andersson, nämns som ett exempel.

– Han är inte bara en bra fotbollsspelare, utan också en fantastisk person som bidrar med väldigt mycket till laget, berömmer Niclas.

Rikard gjorde två mål i J19-derbyt mot Sifhälla förra veckan och gjorde två mål igen i seriesegermatchen mot Arvika, som FF vann med 4-2. Värt att nämna är också att Rikard är bäste målskytt i Säffle FF:s division 3-lag på seniorsidan den här säsongen, med sina sju mål.

Bra uppladdning

Det var självklart vilt jubel och firande efter segern i Arvika, och Niclas berättar att resan dit fick en riktigt härlig start.

– Håkan och Anita Svensson kom med köttbullemackor och nybakade bullar till oss att ta med på resan. Det var otroligt uppskattat, hälsar Niclas.

Hur ska ni fira seriesegern?

– Vi ska åka på en gemensam resa med damjuniorerna och se på en Hammarbymatch tillsammans. Vi käkar, kollar på fotboll och har trevligt tillsammans, avslutar Niclas.

Det är en något kraxande Niclas Johanson som berättar om J19-laget där han är en av ledarna.

– Du hör ju hur jag låter, skrattar han när vi ringer upp honom dagen efter seriesegern. Det var en fantastisk kväll! Killarna har gjort ett jättebra år, fler fina år egentligen. Det är ett himla gött gäng där alla tar hand om varandra och kämpar för varandra.

En oavgjord match i höstserien, och en mäkta imponerande segersvit de senaste åren med 37-38 raka matcher utan förlust gör att det här är ett lag som borde känna sig rätt kaxiga, men så är inte fallet, menar Niclas.

– Nej, det här är ett gäng där segrarna inte stigit någon åt huvudet. Alla jobbar hårt och har spelat riktigt bra fotboll även om motståndet kanske var lite enklare under ett par säsonger, menar Niclas.

Vad är det som gör att ni är så bra?

– Vi är tighta i försvarsspelet, har en bra organisation. Killarna lägger ner väldigt hårt jobb och engagemang i laget och visar inte bara stort hjärta för varandra, utan vill spela riktigt bra fotboll också. Vi har en bred trupp, runt 25 personer som alla kan spela i juniorlaget. Det är ju såklart tråkigt att inte kunna ta ut alla till avgörande matcher som den vi spelade nu mot Arvika, men jag tror att i stort sett alla spelat under de senaste matcherna. Det är viktigt för oss, att inte toppa laget hela tiden utan att ha ett lag där alla känner att de är delaktiga.

Målfarlig Rikard

Killarna som är födda 1997 har spelat ihop de sista åren, 98:orna har spelat tillsammans sedan de var 7-8 år gamla. Ett par spelare är med i laget på dispens. Några av killarna har varit med i Säffle FF:s seniorlag under säsongen, och spelat matcher med juniorlaget de sista omgångarna. Rikard Andersson, nämns som ett exempel.

– Han är inte bara en bra fotbollsspelare, utan också en fantastisk person som bidrar med väldigt mycket till laget, berömmer Niclas.

Rikard gjorde två mål i J19-derbyt mot Sifhälla förra veckan och gjorde två mål igen i seriesegermatchen mot Arvika, som FF vann med 4-2. Värt att nämna är också att Rikard är bäste målskytt i Säffle FF:s division 3-lag på seniorsidan den här säsongen, med sina sju mål.

Bra uppladdning

Det var självklart vilt jubel och firande efter segern i Arvika, och Niclas berättar att resan dit fick en riktigt härlig start.

– Håkan och Anita Svensson kom med köttbullemackor och nybakade bullar till oss att ta med på resan. Det var otroligt uppskattat, hälsar Niclas.

Hur ska ni fira seriesegern?

– Vi ska åka på en gemensam resa med damjuniorerna och se på en Hammarbymatch tillsammans. Vi käkar, kollar på fotboll och har trevligt tillsammans, avslutar Niclas.