2015-09-23 12:21

2015-09-23 12:21

Sex svenska rekord av Ludvig

SIMNING: Magiska tider i Wadköpingsdoppet

Örebro Simallians har arrangerat sin inbjudningstävling Wadköpingsdoppet. Ludvig Nyrén lyckades slå sex svenska rekord! Även de övriga sex Säfflesimmarna nådde bra tider i säsongspremiären och fick åtta medaljer totalt varav ett guld togs av Elin Thörner.

Ludvig Nyrén startade på sex grenar och slog svenska rekord på samtliga! Sex svenska rekord i handikappklassen S10.

Rekorden slog han på 100, 200, 400 och 1500 meter frisim samt på 50 och 100 meter fjärilsim. Det är bara att önska honom lycka till i jakten på kvaltid till Paralympics. Att resultaten var av god klass även för icke funktionshindrade visar silverplatsen på 1500 meter frisim i klassen P17 o.ä.

Guld till Elin

Ivo Kuijpers, P15-16, tog silver på 100 meter frisim och brons på 50 och 200 meter frisim. Totalt sänkte han fyra personliga rekord. Jacob Edberg, P12 o.y, överraskade med att knipa bronsplatsen på 200 meter ryggsim.

Elin Thörner i klassen F17år o.ä. simmade hem guldet på 400 meter frisim efter en stark simning på senare delen av loppet. På dubbla distansen 800 meter var Västeråssimmaren Frida Berggren starkare och Elin fick glädja sig åt en silverplats på fin personlig rekordtid. Hela sex personliga rekord kunde Elin räkna in.

Petra Johansson i samma klass tog brons i sin specialgren 200 meter fjärilsim. Hon gjorde ett flertal lopp på för henne mera ovana distanser som ryggsim, bröstsim och medley. Att där klara placeringarna 4–8, måste hon känna sig mycket nöjd med.

Bra Ida!

Ida Lithner utvecklas snabbt. Av fem personliga rekord var 7 sekunders sänkning på både 100 meter fjärilsim och 200 meter medley outstanding. Sin bästa placering, en sjundeplats, fick hon på 100 meter ryggsim. Hon var också en av de klart snabbaste elvaåringarna i 12-årsklassen. Therese Johansson i klassen F15-16, sänkte sitt personliga rekord, liksom övriga Säfflesimmare som startade på 25 meter frisim i öppen klass. Damklassen hade inte mindre än 137 deltagare. Therese bästa placering var en åttondeplats på 400 meter frisim.

Gundula Forsaeus

Ludvig Nyrén startade på sex grenar och slog svenska rekord på samtliga! Sex svenska rekord i handikappklassen S10.

Rekorden slog han på 100, 200, 400 och 1500 meter frisim samt på 50 och 100 meter fjärilsim. Det är bara att önska honom lycka till i jakten på kvaltid till Paralympics. Att resultaten var av god klass även för icke funktionshindrade visar silverplatsen på 1500 meter frisim i klassen P17 o.ä.

Guld till Elin

Ivo Kuijpers, P15-16, tog silver på 100 meter frisim och brons på 50 och 200 meter frisim. Totalt sänkte han fyra personliga rekord. Jacob Edberg, P12 o.y, överraskade med att knipa bronsplatsen på 200 meter ryggsim.

Elin Thörner i klassen F17år o.ä. simmade hem guldet på 400 meter frisim efter en stark simning på senare delen av loppet. På dubbla distansen 800 meter var Västeråssimmaren Frida Berggren starkare och Elin fick glädja sig åt en silverplats på fin personlig rekordtid. Hela sex personliga rekord kunde Elin räkna in.

Petra Johansson i samma klass tog brons i sin specialgren 200 meter fjärilsim. Hon gjorde ett flertal lopp på för henne mera ovana distanser som ryggsim, bröstsim och medley. Att där klara placeringarna 4–8, måste hon känna sig mycket nöjd med.

Bra Ida!

Ida Lithner utvecklas snabbt. Av fem personliga rekord var 7 sekunders sänkning på både 100 meter fjärilsim och 200 meter medley outstanding. Sin bästa placering, en sjundeplats, fick hon på 100 meter ryggsim. Hon var också en av de klart snabbaste elvaåringarna i 12-årsklassen. Therese Johansson i klassen F15-16, sänkte sitt personliga rekord, liksom övriga Säfflesimmare som startade på 25 meter frisim i öppen klass. Damklassen hade inte mindre än 137 deltagare. Therese bästa placering var en åttondeplats på 400 meter frisim.

Gundula Forsaeus