2015-09-19 06:00

2015-09-19 06:00

Sifhälla startar sin innebandysäsong

INNEBANDY: "Fredrik Carlssons rutin är viktig"

I dag spelar Sifhällas seniorlag i innebandy sin första match för säsongen. Detta är starten på en satsning på seniorinnebandyn i stan, och samtliga inblandade ser fram emot att få spela seriematcher igen.

Det har gått ett par år sedan Säffle FF lade ned sin innebandyverksamhet. Marcus Larsson, Jimmy Nilsson och Mikael Johansson kommer i år att hålla i Sifhällas seniorlag, som i dag spelar hemmapremiär i Tegnérhallen mot Billingsfors.

– Vi tyckte att det var dåligt att Säffle inte längre hade ett innebandylag så vi vände oss till Sifhälla och berättade att vi ville starta ett nytt lag. Jag måste säga att bemötandet vi fått är helt fantastiskt. De har varit till stor hjälp för oss och gett oss enorm stöttning, berättar Marcus Larsson som är en av lagets spelande tränare.

Olof Olsson får ett extra tack för att han ställt upp.

– Utan Olof hade vi inte klarat det. Det är jättemycket att tänka på för oss som inte varit tränare, utan ”bara” spelat förut, menar Marcus.

I Sifhällas innebandylag hittar vi många rutinerade spelare ”från förr”. Flera av spelarna är dessutom med i olika seniorlag i fotboll, vilket gör att truppen för närvarande består av runt 15 personer. Förhoppningen är att komma upp i runt 20 när fotbollssäsongen är över.

– Åldern på spelarna ligger väl mellan 25 och 35 plus, säger Marcus. Överlag är väl snittåldern runt 30. Vi vill gärna locka till oss fler spelare, från 16-17 år och uppåt för att kunna föryngra truppen.

Trots att man inte tränat särskilt länge eller haft någon ordentlig försäsong har SKS ändå ambitioner. Målet i år är att komma topp tre, för att avancera i seriesystemet nästa säsong. Nu startar man i division 5.

Vilka tror du blir årets utropstecken i laget?

– Fredrik Carlsson. Hans rutin är viktig. Christofer Rudberg är också väldigt duktig. Han kommer att utvecklas och de här två namnen tror jag blir stora poängplockare för oss, menar Marcus. Även Mattias Svärd är en viktig spelare, en försvarare av hög klass.

Hur går det då för er i premiären?

– Billingsfors är ett bra lag, så jag tror att det blir en tuff match för oss. Men vi vinner med 7-5, avslutar Marcus.

Det har gått ett par år sedan Säffle FF lade ned sin innebandyverksamhet. Marcus Larsson, Jimmy Nilsson och Mikael Johansson kommer i år att hålla i Sifhällas seniorlag, som i dag spelar hemmapremiär i Tegnérhallen mot Billingsfors.

– Vi tyckte att det var dåligt att Säffle inte längre hade ett innebandylag så vi vände oss till Sifhälla och berättade att vi ville starta ett nytt lag. Jag måste säga att bemötandet vi fått är helt fantastiskt. De har varit till stor hjälp för oss och gett oss enorm stöttning, berättar Marcus Larsson som är en av lagets spelande tränare.

Olof Olsson får ett extra tack för att han ställt upp.

– Utan Olof hade vi inte klarat det. Det är jättemycket att tänka på för oss som inte varit tränare, utan ”bara” spelat förut, menar Marcus.

I Sifhällas innebandylag hittar vi många rutinerade spelare ”från förr”. Flera av spelarna är dessutom med i olika seniorlag i fotboll, vilket gör att truppen för närvarande består av runt 15 personer. Förhoppningen är att komma upp i runt 20 när fotbollssäsongen är över.

– Åldern på spelarna ligger väl mellan 25 och 35 plus, säger Marcus. Överlag är väl snittåldern runt 30. Vi vill gärna locka till oss fler spelare, från 16-17 år och uppåt för att kunna föryngra truppen.

Trots att man inte tränat särskilt länge eller haft någon ordentlig försäsong har SKS ändå ambitioner. Målet i år är att komma topp tre, för att avancera i seriesystemet nästa säsong. Nu startar man i division 5.

Vilka tror du blir årets utropstecken i laget?

– Fredrik Carlsson. Hans rutin är viktig. Christofer Rudberg är också väldigt duktig. Han kommer att utvecklas och de här två namnen tror jag blir stora poängplockare för oss, menar Marcus. Även Mattias Svärd är en viktig spelare, en försvarare av hög klass.

Hur går det då för er i premiären?

– Billingsfors är ett bra lag, så jag tror att det blir en tuff match för oss. Men vi vinner med 7-5, avslutar Marcus.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.