2015-09-14 10:41

2015-09-14 10:41

Viktig bortaseger för FF

FOTBOLL: "Vi är fortfarande med och slåss"

Säffle FF:s a-herrar vann på söndagen borta mot Västerås. Detta innebär tre mycket viktiga poäng i kampen om kvalplatsen.
– Vi är fortfarande med och slåss om den, konstaterar coach Mikael Lönn i Säffle FF.

Att möta Västerås på bortaplan är en tuff uppgift.

– De har en hemmaplan som är speciell. Vi visste att det skulle bli svårspelat och det blev precis som vi trodde väldigt mycket närkamper och tätt spel. Jag tycker nog att vi krånglade till det för oss och spelade kort och omständigt. Vi ändrade på spelet och spelade rakare i andra för att skapa mer tryck. I stället för korta passningar jobbade vi mer spelvändningar och längre bollar.

Promenadmål

FF tog över allt mer i andra halvleken. Då kom kallduschen.

– Plötsligt agerade vi tamt i vårt försvarsspel och deras spelare nästan promenerade fram med bollen och gjorde mål. Vi studsade ändå snabbt tillbaka och påverkades inte av målet och kunde kvittera snabbt efter, berättar Lönn.

Rikard avgjorde

Joachim Broström stod för 1–1-målet. Några minuter senare vände FF matchen.

– Darko (Kikanovic, red anm) fick bollen och slog en fin passning till Rikard Andersson som satte 2-1 till oss.

Då återstod en kvart av matchen. FF kunde hålla ifrån och bärgade som sagt en mycket tung seger.

– Det är nio poäng kvar för oss att spela om och vi är med i spelet. Vi är klara för fortsatt spel i division 3 nästa säsong och kan njuta av det, spela bra fotboll och fokusera framåt. Allt kan fortfarande hända, avslutar Mikael Lönn.

Att möta Västerås på bortaplan är en tuff uppgift.

– De har en hemmaplan som är speciell. Vi visste att det skulle bli svårspelat och det blev precis som vi trodde väldigt mycket närkamper och tätt spel. Jag tycker nog att vi krånglade till det för oss och spelade kort och omständigt. Vi ändrade på spelet och spelade rakare i andra för att skapa mer tryck. I stället för korta passningar jobbade vi mer spelvändningar och längre bollar.

Promenadmål

FF tog över allt mer i andra halvleken. Då kom kallduschen.

– Plötsligt agerade vi tamt i vårt försvarsspel och deras spelare nästan promenerade fram med bollen och gjorde mål. Vi studsade ändå snabbt tillbaka och påverkades inte av målet och kunde kvittera snabbt efter, berättar Lönn.

Rikard avgjorde

Joachim Broström stod för 1–1-målet. Några minuter senare vände FF matchen.

– Darko (Kikanovic, red anm) fick bollen och slog en fin passning till Rikard Andersson som satte 2-1 till oss.

Då återstod en kvart av matchen. FF kunde hålla ifrån och bärgade som sagt en mycket tung seger.

– Det är nio poäng kvar för oss att spela om och vi är med i spelet. Vi är klara för fortsatt spel i division 3 nästa säsong och kan njuta av det, spela bra fotboll och fokusera framåt. Allt kan fortfarande hända, avslutar Mikael Lönn.