2015-09-09 09:58

2015-09-09 09:58

Fullspäckad folkracelördag väntar

MOTORSPORT: Äntligen dags för folkrace

Minst 70 funktionärer, en bana i bra skick och ett stort antal anmälda. Lördagens folkracetävling på Krokstadbanan har alla förutsättningar att bli en succé.

40-årsracet, eller Ove Öbergs Memorial som tävlingen också heter, ser ut att bli en populär sådan.

– I dagsläget har vi ett 70-tal anmälda förare, men anmälningstiden går ut midnatt, natten mellan onsdag och torsdag och det brukar alltid tillkomma ett gäng i sista minuten, berättar Fredrik Erixon i Säffle Motor Club som arrangerar tävlingen.

Uppskattningsvis runt 100 förare kommer att göra upp i de olika klasserna, med start på lördag förmiddag. Debutanterna är först ut, med fri start. Sedan följer juniorer, dam-veteranklassen och seniorklassen.

– Mest anmälda är det nog till herrklassen på seniorsidan, det brukar se ut så, berättar Fredrik.

När ST fick en pratstund med Fredrik Erixon tidigare i veckan berättade han att tävlingen lockar förare från både när och fjärran.

– Vi har självklart många förare från närområdet; Säffle, Årjäng och andra värmländska orter i närheten som Filipstad. Men det kommer även en del utifrån, vi har någon anmäld från Bohuslän och några från norra Värmland.

Motorklubben har lagt ned ett stort arbete med att få Krokstadbanan i så bra skick som möjligt.

– Vi har byggt om en del och investerat i banan, bland annat med förstärkningsarbeten och dränering. Vi hoppas på ett bra resultat och förhoppningsvis ska den senaste tidens väder inte påverka banans skick med tanke på hur mycket vi jobbat med den, berättar han.

På lördag kommer minst ett 70-tal funktionärer vara i gång under tävlingen. Varje hemmaförare tar med sig en funktionär, för att arrangemanget ska gå ihop.

– Det kommer att finnas en enklare servering för publiken i år. Vi bygger om lite även på den sidan, men har prioriterat banan när vi jobbat med ombyggnationer, hälsar Fredrik.

40-årsracet, eller Ove Öbergs Memorial som tävlingen också heter, ser ut att bli en populär sådan.

– I dagsläget har vi ett 70-tal anmälda förare, men anmälningstiden går ut midnatt, natten mellan onsdag och torsdag och det brukar alltid tillkomma ett gäng i sista minuten, berättar Fredrik Erixon i Säffle Motor Club som arrangerar tävlingen.

Uppskattningsvis runt 100 förare kommer att göra upp i de olika klasserna, med start på lördag förmiddag. Debutanterna är först ut, med fri start. Sedan följer juniorer, dam-veteranklassen och seniorklassen.

– Mest anmälda är det nog till herrklassen på seniorsidan, det brukar se ut så, berättar Fredrik.

När ST fick en pratstund med Fredrik Erixon tidigare i veckan berättade han att tävlingen lockar förare från både när och fjärran.

– Vi har självklart många förare från närområdet; Säffle, Årjäng och andra värmländska orter i närheten som Filipstad. Men det kommer även en del utifrån, vi har någon anmäld från Bohuslän och några från norra Värmland.

Motorklubben har lagt ned ett stort arbete med att få Krokstadbanan i så bra skick som möjligt.

– Vi har byggt om en del och investerat i banan, bland annat med förstärkningsarbeten och dränering. Vi hoppas på ett bra resultat och förhoppningsvis ska den senaste tidens väder inte påverka banans skick med tanke på hur mycket vi jobbat med den, berättar han.

På lördag kommer minst ett 70-tal funktionärer vara i gång under tävlingen. Varje hemmaförare tar med sig en funktionär, för att arrangemanget ska gå ihop.

– Det kommer att finnas en enklare servering för publiken i år. Vi bygger om lite även på den sidan, men har prioriterat banan när vi jobbat med ombyggnationer, hälsar Fredrik.