2015-09-07 11:52

2015-09-07 11:52

Tre FF-pinnar mot Kil

FOTBOLL: "Ingen höjdarmatch för publiken"

Säffle FF:s damer tog hem söndagens bortamöte mot Kil efter en relativt blek match utan någon större gnista.
– Det var ingen höjdarmatch för publiken att titta på, erkänner FF-tränaren Philip Palmaer.

Avslaget var ordet. FF-damerna gjorde en dag på jobbet och fick med sig tre poäng hem till Säffle. Coach Palmaer är självklart nöjd med skörden, men hade önskat mer av sitt lag.

– Jag efterlyser en större närvaro och mer attityd, säger han. Det finns glädjeämnen i matchen, absolut, men jag hade en annan matchbild i huvudet.

I slutet av den första halvleken gjorde Jennica Johansson Säffles första mål.

– Då hade det inte varit så mycket att göra för någon av målvakterna egentligen, berättar Philip. I pausen fick vi prata oss samman, vi har alltid gjort bra andrahalvlekar men även här agerade vi lite avslaget.

2–0 kom en bit in i andra halvlek, även här gjorde Jennica Johansson målet.

– Vi höll på att ställa till det för oss efter det när en felpass ställde en Kilspelare helt ren. Hennes skott gick tätt utanför. Det var egentligen också det enda farliga de hade. Annars bestod deras målförsök mest av rullbollar och det var inga större problem för Josefine Haag i målet att plocka.

Grovjobbare

Flera FF-spelare får beröm av sin tränare.

– Jennica såklart, som gjorde båda målen och svarade för ett riktigt grovarbete. Sofia Danielsson vikarierar på en av backplatserna och gjorde det riktigt, riktigt bra. Nathalie Wettese på mitten drog ett tungt lass. Sen är det kul att se en 00:a, Wilma Karlsson komma in i halvtid och spela matchen ut. Hon gjorde det jättebra, avslutar Philip.

Avslaget var ordet. FF-damerna gjorde en dag på jobbet och fick med sig tre poäng hem till Säffle. Coach Palmaer är självklart nöjd med skörden, men hade önskat mer av sitt lag.

– Jag efterlyser en större närvaro och mer attityd, säger han. Det finns glädjeämnen i matchen, absolut, men jag hade en annan matchbild i huvudet.

I slutet av den första halvleken gjorde Jennica Johansson Säffles första mål.

– Då hade det inte varit så mycket att göra för någon av målvakterna egentligen, berättar Philip. I pausen fick vi prata oss samman, vi har alltid gjort bra andrahalvlekar men även här agerade vi lite avslaget.

2–0 kom en bit in i andra halvlek, även här gjorde Jennica Johansson målet.

– Vi höll på att ställa till det för oss efter det när en felpass ställde en Kilspelare helt ren. Hennes skott gick tätt utanför. Det var egentligen också det enda farliga de hade. Annars bestod deras målförsök mest av rullbollar och det var inga större problem för Josefine Haag i målet att plocka.

Grovjobbare

Flera FF-spelare får beröm av sin tränare.

– Jennica såklart, som gjorde båda målen och svarade för ett riktigt grovarbete. Sofia Danielsson vikarierar på en av backplatserna och gjorde det riktigt, riktigt bra. Nathalie Wettese på mitten drog ett tungt lass. Sen är det kul att se en 00:a, Wilma Karlsson komma in i halvtid och spela matchen ut. Hon gjorde det jättebra, avslutar Philip.