2015-08-31 11:45

2015-08-31 11:45

Säffle FF 2 körde över SK Sifhälla

FOTBOLL: Superskräll i Säfflederbyt

Man kan undra vad 5-1 till Säffle FF 2 hade gett för odds om man hade spelat på resultatet inför derbyt. Säffle FF 2 tog en imponerande seger när man kammade hem årets kanske tyngsta seger mot lokalkonkurrenten SK Sifhälla.

För SK Sifhälla hade en seger i derbyt varit mycket välbehövligt, då topplaget har svåra matcher kvar att spela. Säffle FF 2 har gått som tåget under hösten och hade fyra raka matcher utan förlust bakom sig. Pressen låg ändå helt klart på de rödblå, och kanske var det pressen som gjorde att det låste sig för Sifhälla. Redan i den femte minuten satte Säffle FF sitt första mål för dagen. Atle Lindh gjorde målet efter en snabb omställning.

Sifhälla försökte trycka in kvitteringen snabbt och hade ett bra läge när man var så när att sätta dit bollen efter en hörna. Anton Gunnarsson i FF-målet gjorde en riktigt bra räddning.

Storpublik

Publiken, som bestod av 925 personer, fick se en underhållande match med mycket kamp och böljande spel. Det var heta känslor, snabba omställningar och bra tryck på läktaren. Strax innan halvtidsvilan kom SKS-kvitteringen. Anton Gunnarsson gick ut för att ta ett inlägg, det blev en tuff luftduell och bollen landade framför Sebastian Lundquist som tryckte dit den.

Säffle FF hade flera riktigt vassa chanser, medan Sifhälla hade svårt att komma till de där heta avsluten. 2–1 till FF kom efter att Buba Conteh grejat ett snyggt förarbete. Atle Lindh stod rätt placerad och satte målet.

Med en kvart kvar att spela kom Ysmael Coulibaly farande på vänsterkanten. Han slog ett inlägg till Atle Lindh som åter noterades i målprotokollet.

Sifhälla var nere i brygga och mäktade inte med att resa sig. Med fyra minuter kvar tilldömdes FF straff som Jakob Ljung tog hand om. 4-1 alltså till FF och mer var på gång.

Jakob Gambring i SKS-målet var långt ute för att mana på sina medspelare och en tilltrasslad situation resulterade i att Max Renberg kunde dänga iväg ett långskott i mål.

En fullt rättvis seger och imponerande uppvisning av Säffle FF 2, som effektivt plockade bort Sifhälla samtidigt som man spelade aggressivt med högt tempo.

– Det känns gött, vi plockar bort deras bra grejer och sätter våra chanser, sa tremålsskytten Atle Lindh efter matchen.

För SK Sifhälla hade en seger i derbyt varit mycket välbehövligt, då topplaget har svåra matcher kvar att spela. Säffle FF 2 har gått som tåget under hösten och hade fyra raka matcher utan förlust bakom sig. Pressen låg ändå helt klart på de rödblå, och kanske var det pressen som gjorde att det låste sig för Sifhälla. Redan i den femte minuten satte Säffle FF sitt första mål för dagen. Atle Lindh gjorde målet efter en snabb omställning.

Sifhälla försökte trycka in kvitteringen snabbt och hade ett bra läge när man var så när att sätta dit bollen efter en hörna. Anton Gunnarsson i FF-målet gjorde en riktigt bra räddning.

Storpublik

Publiken, som bestod av 925 personer, fick se en underhållande match med mycket kamp och böljande spel. Det var heta känslor, snabba omställningar och bra tryck på läktaren. Strax innan halvtidsvilan kom SKS-kvitteringen. Anton Gunnarsson gick ut för att ta ett inlägg, det blev en tuff luftduell och bollen landade framför Sebastian Lundquist som tryckte dit den.

Säffle FF hade flera riktigt vassa chanser, medan Sifhälla hade svårt att komma till de där heta avsluten. 2–1 till FF kom efter att Buba Conteh grejat ett snyggt förarbete. Atle Lindh stod rätt placerad och satte målet.

Med en kvart kvar att spela kom Ysmael Coulibaly farande på vänsterkanten. Han slog ett inlägg till Atle Lindh som åter noterades i målprotokollet.

Sifhälla var nere i brygga och mäktade inte med att resa sig. Med fyra minuter kvar tilldömdes FF straff som Jakob Ljung tog hand om. 4-1 alltså till FF och mer var på gång.

Jakob Gambring i SKS-målet var långt ute för att mana på sina medspelare och en tilltrasslad situation resulterade i att Max Renberg kunde dänga iväg ett långskott i mål.

En fullt rättvis seger och imponerande uppvisning av Säffle FF 2, som effektivt plockade bort Sifhälla samtidigt som man spelade aggressivt med högt tempo.

– Det känns gött, vi plockar bort deras bra grejer och sätter våra chanser, sa tremålsskytten Atle Lindh efter matchen.