2015-08-27 10:24

2015-08-27 10:24

Stark bortaseger för FF

FOTBOLL: "Ska kriga om andraplatsen"

Säffle FF:s division 3-herrar fortsätter att haka på i toppen av tabellen efter onsdagskvällens starka bortaseger mot Villastaden.

Säffle FF spelade på onsdagen den uppskjutna matchen från tidigare i höst, och det blev en dramatisk tillställning med ett sent avgörande.

– Det var både höjder och dalar från vår sida, kommenterar tränare Mikael Lönn.

Säffle började bra, men Villastaden utnyttjade gästernas missar effektivt och tog också ledningen.

– Vi hade ett bolltapp tidigt i matchen som de gjorde mål på och det var inte den start vi behövde. Villastaden är ett lag som är bättre än tabellen visar. De har förstärkt truppen med flera spelare och har inte alls samma lag som vi mötte i våras, fortsätter Lönn.

Första a-målet

Sista kvarten fick FF fler chanser och laget ryckte upp sig ordentligt. Rikard Andersson svarade för FF-kvitteringen.

– Det var en tilltrasslad situation i straffområdet. Efter kvitteringen var det glatt humör igen i fyra-fem minuter, sen gjorde vi ett i stort sett identiskt bolltapp och de kunde göra 2-1, säger coach Lönn.

Marcus Retamales såg till att FF kunde kvittera genom sitt nickmål – hans första i a-laget för övrigt – och matchen levde minst sagt då 10 minuter återstod att spela.

– Det blev sex minuters tilläggstid, de hade en utvisad och vi skapade ett bra tryck, berättar Lönn.

I den 92:a minuten kom också utdelningen. Säffle fick en hörna och Andelo Vekic nickade in segermålet. Vilt jubel i FF förstås, som nu ligger på delad andraplats med FBK Karlstad (som har bättre målskillnad).

Ni var försiktiga med att uttala er om tabellplacering innan säsongen. Blickar ni uppåt nu?

– Jag har alltid blickat uppåt. Vi har inte satt upp något resultatmässigt mål, utan vill utvecklas och bli bättre. Vi visste inte innan säsongen hur de andra lagen såg ut eftersom vi bytte serie. Men efter våren har vi mött alla lag och vi är inte mycket bättre men inte heller mycket sämre än de andra. Det är en otroligt jämn serie och vi har spänt bågen. Nu är vi med i toppen och det är klart att vi vill vara kvar där. Vi har inte som målsättning att bli fyra nu, så är det ju. Vi ska kriga om andraplatsen.

FF har ett tufft spelschema framför sig, men det har även topplagen. På lördag möter Säffle KB Karlskoga hemma på Sporthälla. Samtidigt gör FBK och serieledarna Kumla upp om tre viktiga poäng.

Säffle FF spelade på onsdagen den uppskjutna matchen från tidigare i höst, och det blev en dramatisk tillställning med ett sent avgörande.

– Det var både höjder och dalar från vår sida, kommenterar tränare Mikael Lönn.

Säffle började bra, men Villastaden utnyttjade gästernas missar effektivt och tog också ledningen.

– Vi hade ett bolltapp tidigt i matchen som de gjorde mål på och det var inte den start vi behövde. Villastaden är ett lag som är bättre än tabellen visar. De har förstärkt truppen med flera spelare och har inte alls samma lag som vi mötte i våras, fortsätter Lönn.

Första a-målet

Sista kvarten fick FF fler chanser och laget ryckte upp sig ordentligt. Rikard Andersson svarade för FF-kvitteringen.

– Det var en tilltrasslad situation i straffområdet. Efter kvitteringen var det glatt humör igen i fyra-fem minuter, sen gjorde vi ett i stort sett identiskt bolltapp och de kunde göra 2-1, säger coach Lönn.

Marcus Retamales såg till att FF kunde kvittera genom sitt nickmål – hans första i a-laget för övrigt – och matchen levde minst sagt då 10 minuter återstod att spela.

– Det blev sex minuters tilläggstid, de hade en utvisad och vi skapade ett bra tryck, berättar Lönn.

I den 92:a minuten kom också utdelningen. Säffle fick en hörna och Andelo Vekic nickade in segermålet. Vilt jubel i FF förstås, som nu ligger på delad andraplats med FBK Karlstad (som har bättre målskillnad).

Ni var försiktiga med att uttala er om tabellplacering innan säsongen. Blickar ni uppåt nu?

– Jag har alltid blickat uppåt. Vi har inte satt upp något resultatmässigt mål, utan vill utvecklas och bli bättre. Vi visste inte innan säsongen hur de andra lagen såg ut eftersom vi bytte serie. Men efter våren har vi mött alla lag och vi är inte mycket bättre men inte heller mycket sämre än de andra. Det är en otroligt jämn serie och vi har spänt bågen. Nu är vi med i toppen och det är klart att vi vill vara kvar där. Vi har inte som målsättning att bli fyra nu, så är det ju. Vi ska kriga om andraplatsen.

FF har ett tufft spelschema framför sig, men det har även topplagen. På lördag möter Säffle KB Karlskoga hemma på Sporthälla. Samtidigt gör FBK och serieledarna Kumla upp om tre viktiga poäng.