2015-08-04 11:12

2015-08-04 11:12

Stolt segrade i hemmatävling

SKYTTE: Blandade Säffleresultat i Trätäljaträffen

Det var stor uppslutning när Säffle PK höll sin årliga tävling i precisionsskytte, Trätäljaträffen, i söndags. Tre fulla skjutlag innebar 60 starter och även i år blev det en del höga resultat.

Dagens högsta resultat svarade Lennart Carlsson, Fryksdalens PK för med hela 292 poäng. Han tog segern i både vapengrupp B3 och C3 och var med i det vinnande laget i C.

Tommy Nässén, Kristinehamns PK gjorde en än större bedrift, med seger i både B2 och C2 och en andraplats i A2.

Blandad skörd

Hemmaskyttarna hade blandade framgångar, med seger i A1 för Mårten Stolt. Efter en trevande inledning fortsatte han starkt och avslutade med en riktigt bra serie. I C1 blev det en fjärdeplats, bara en poäng efter 3:an. I A2 tog Andreas Agorander en tredjeplats.

Säffle PK hade störst representation i C2, hela fem skyttar. Andreas Agorander (4), Petter Sundfeldt (6), Kent Gustavsson (8). Niklas Skoglund (10) och Magnus Elvingson (11).

God marginal

I Vet Ä tog Rune Falk en fin andraplats, med god marginal till 3:an. I B3 fick Säffle ytterligare en andraplats genom Per-Anders Lander, på samma poäng som trean Tobias Vikberg, KPSK men med en bättre sistaserie.

I C3 blev det inte bättre än en sjätteplats för Per-Anders, men då fick Christian Gustavsson till en fin omgång med 284 poäng, bara 2 poäng efter segraren. Två skyttar lyckades skrapa ihop en poäng mer än Christian, så även för honom blev det en fjärdeplats. Säffles Alf Sundfeldt slutade på en niondeplats. Deras sammanlagda poängsumma gav en andraplats i lagtävlingen, bara två poäng efter Fryksdalens PK.

Dagens högsta resultat svarade Lennart Carlsson, Fryksdalens PK för med hela 292 poäng. Han tog segern i både vapengrupp B3 och C3 och var med i det vinnande laget i C.

Tommy Nässén, Kristinehamns PK gjorde en än större bedrift, med seger i både B2 och C2 och en andraplats i A2.

Blandad skörd

Hemmaskyttarna hade blandade framgångar, med seger i A1 för Mårten Stolt. Efter en trevande inledning fortsatte han starkt och avslutade med en riktigt bra serie. I C1 blev det en fjärdeplats, bara en poäng efter 3:an. I A2 tog Andreas Agorander en tredjeplats.

Säffle PK hade störst representation i C2, hela fem skyttar. Andreas Agorander (4), Petter Sundfeldt (6), Kent Gustavsson (8). Niklas Skoglund (10) och Magnus Elvingson (11).

God marginal

I Vet Ä tog Rune Falk en fin andraplats, med god marginal till 3:an. I B3 fick Säffle ytterligare en andraplats genom Per-Anders Lander, på samma poäng som trean Tobias Vikberg, KPSK men med en bättre sistaserie.

I C3 blev det inte bättre än en sjätteplats för Per-Anders, men då fick Christian Gustavsson till en fin omgång med 284 poäng, bara 2 poäng efter segraren. Två skyttar lyckades skrapa ihop en poäng mer än Christian, så även för honom blev det en fjärdeplats. Säffles Alf Sundfeldt slutade på en niondeplats. Deras sammanlagda poängsumma gav en andraplats i lagtävlingen, bara två poäng efter Fryksdalens PK.