2015-08-04 06:00

2015-08-04 06:00

Positiva vibbar inför hösten

FOTBOLL: Säffle FF:s damer laddar

Om en vecka spelar Säffle FF:s damer höstsäsongens första seriematch. Efter en framgångsrik vårsäsong blickar nu laget framåt mot seriens fortsättning.
– Nu har vi halva vägen kvar, men vi har visat att vi kan, säger tränare Philip Palmaer.

Våren blev en lyckad sådan för Säffle FF:s damer – ett resultat av kämparglöd och lagsammanhållning. Enligt lagets tränare, Philip Palmaer, visade laget ett stort engagemang från säsongens start till slut.

– Vi lärde oss bland annat att jobba hela matchen, oavsett matchbild.

Nyförvärv

På onsdag spelas den första träningsmatchen och på tisdag drar höstsäsongen i gång för det taggade laget. Man hoppas att hösten ska gå i vårens fotspår.

– Jag tror absolut att vi kan fortsätta lika bra som vi gjorde i våras, bara vi plockar fram nyfikenheten på nytt att lära oss ännu mer fotboll, vilket jag tycker tjejerna visar att de vill.

FF-truppen ser ungefär ut som den gjort föregående säsong, men med ett nyförvärv från flicklaget vid namn Sofia Danielsson född 1999.

Enligt Palmaer har Sofia visat framfötterna i de matcher hon deltagit i och platsen i damlaget har hon gjort sig förtjänt av.

– Annars är det samma gäng som hänger på. Vi får se hur hösten ser ut, vi är ett rätt ungt damlag där många nu har gått ut gymnasiet och börjar söka jobb och utbildning. Men jag hoppas att de allra flesta kommer vara med och spela matcher hösten ut, säger Palmaer.

Bra sammanhållning

Palmaer nämner Jennica Johansson, som har tagit ett stort kliv framåt och kan titulera sig som lagets – och faktiskt hela Säfflefotbollens – vassaste målskytt. Nathalie Wetese har enligt tränare Palmaer också med sitt starka spelsinne bidragit med mycket till laget, samt Agnes Belander.

– Agnes gjorde en utomordentlig säsong, individuellt har hon utvecklats enormt och tagit ett jättekliv i rätt riktning. Generellt så har hela laget höjt sig, vilket är ett bevis på vårens stora engagemang från spelarna. Det är bra sammanhållning i laget, vilket självklart märks på planen, avslutar Palmaer.

Våren blev en lyckad sådan för Säffle FF:s damer – ett resultat av kämparglöd och lagsammanhållning. Enligt lagets tränare, Philip Palmaer, visade laget ett stort engagemang från säsongens start till slut.

– Vi lärde oss bland annat att jobba hela matchen, oavsett matchbild.

Nyförvärv

På onsdag spelas den första träningsmatchen och på tisdag drar höstsäsongen i gång för det taggade laget. Man hoppas att hösten ska gå i vårens fotspår.

– Jag tror absolut att vi kan fortsätta lika bra som vi gjorde i våras, bara vi plockar fram nyfikenheten på nytt att lära oss ännu mer fotboll, vilket jag tycker tjejerna visar att de vill.

FF-truppen ser ungefär ut som den gjort föregående säsong, men med ett nyförvärv från flicklaget vid namn Sofia Danielsson född 1999.

Enligt Palmaer har Sofia visat framfötterna i de matcher hon deltagit i och platsen i damlaget har hon gjort sig förtjänt av.

– Annars är det samma gäng som hänger på. Vi får se hur hösten ser ut, vi är ett rätt ungt damlag där många nu har gått ut gymnasiet och börjar söka jobb och utbildning. Men jag hoppas att de allra flesta kommer vara med och spela matcher hösten ut, säger Palmaer.

Bra sammanhållning

Palmaer nämner Jennica Johansson, som har tagit ett stort kliv framåt och kan titulera sig som lagets – och faktiskt hela Säfflefotbollens – vassaste målskytt. Nathalie Wetese har enligt tränare Palmaer också med sitt starka spelsinne bidragit med mycket till laget, samt Agnes Belander.

– Agnes gjorde en utomordentlig säsong, individuellt har hon utvecklats enormt och tagit ett jättekliv i rätt riktning. Generellt så har hela laget höjt sig, vilket är ett bevis på vårens stora engagemang från spelarna. Det är bra sammanhållning i laget, vilket självklart märks på planen, avslutar Palmaer.