2015-08-03 11:43

2015-08-03 11:43

Wanna åter i spurtstrid

SIMNING: Nya framgångar för Säffle SS

Simon Wanna fortsätter att imponera!
I helgen var han åter med i en spurtstrid, och lyckades simma hem en pallplats.

20-årsjubilerande Götakanalsimmet fick solsken, stor publik och 280 deltagare. Head Open Water Trophy-sträckan 5 000 meter togs på herrsidan hem av Anton Björck Teuscher, Göteborg tätt följd av Simon Wanna, Säffle SImsällskap, och Simon Plato, Helsingborg.

Det blev en hård fight på 5 000 meter. I mål skilde det endast åtta sekunder mellan ettan och trean. Simon kom just åtta sekunder efter segrande Anton Björck-Teuscher och endast en tiondels sekund före trean Simon Plate.

Anton började som bekant sin simmarkarriär i Grums SS. Simon tyckte att simningen fungerade bra men att han borde varit snabbare uppför stegarna och på löpsträckorna förbi slussarna, ett ovant och mycket energikrävande inslag. Loppet var en av tio tävlingar som ingår i Head Open Water Trophy. Man måste simma minst fyra och får räkna poäng på sina sex bästa tävlingar. Kommande lördag är det dags för Lögastrandsimningen i Västerås. Sommaren var tänkt att avslutas med Nordiska Mästerskapen/Göteborg Simmet helgen därpå men efter Kinasegern blev Simon uttagen till att få simma Europacupen i Öppet Vatten i Köpenhamn i slutet av augusti.

20-årsjubilerande Götakanalsimmet fick solsken, stor publik och 280 deltagare. Head Open Water Trophy-sträckan 5 000 meter togs på herrsidan hem av Anton Björck Teuscher, Göteborg tätt följd av Simon Wanna, Säffle SImsällskap, och Simon Plato, Helsingborg.

Det blev en hård fight på 5 000 meter. I mål skilde det endast åtta sekunder mellan ettan och trean. Simon kom just åtta sekunder efter segrande Anton Björck-Teuscher och endast en tiondels sekund före trean Simon Plate.

Anton började som bekant sin simmarkarriär i Grums SS. Simon tyckte att simningen fungerade bra men att han borde varit snabbare uppför stegarna och på löpsträckorna förbi slussarna, ett ovant och mycket energikrävande inslag. Loppet var en av tio tävlingar som ingår i Head Open Water Trophy. Man måste simma minst fyra och får räkna poäng på sina sex bästa tävlingar. Kommande lördag är det dags för Lögastrandsimningen i Västerås. Sommaren var tänkt att avslutas med Nordiska Mästerskapen/Göteborg Simmet helgen därpå men efter Kinasegern blev Simon uttagen till att få simma Europacupen i Öppet Vatten i Köpenhamn i slutet av augusti.