2015-08-03 11:42

2015-08-03 11:42

Carlsson mästare i crosskart

MOTORSPORT: Fint besked inför SM-deltävlingar

I helgen kördes den sista deltävling i NEZ, Nordeuropeiska zonmästerskapen i crosscart. Andreas Carlsson hade pressen på sig att ta hem mästerskapet, vilket han också lyckades med.

Han hade innan den avslutande deltävlingen vunnit de tidigare i den största klassen, 650 cc. Dock var försprånget till tvåan och trean inte så stort, så det krävdes fullt fokus av Säfflekillen.

– Jag blev trea i sista tävlingen men vann ändå totalt med fem poäng före Jonathan Walfridsson som låg trea inför tävlingen men gick om sin kusin Jimmie Walfridsson som fick brons, berättar vinnar-Andreas.

I kvalheaten hade han placeringarna 1, 2 och 1. Det gjorde att han var tvåa in i a-finalen och fick starta i mitten i första startled bredvid Jimmie, som hade pole position.

– Precis innan starten kom det en rejäl regn- och hagelskur som gjorde att mitt startspår blev en stor vattenpöl, berättar Andreas. När starten gick hade jag väldigt dåligt fäste i däcken så det bara slirade på grund av allt vatten.

En mardrömsstart för Andreas, som haft en lyckad dag innan vädret ställde till det.

– Jag var iväg som sjua men i första kurvan körde tre framför ihop lite med varann så jag lyckades att smita förbi. På näst sista varvet började glasögonen som ska göra att man ska kunna dra bort leran krångla och gjorde att jag knappt såg någonting, så jag körde i en stor vattenpöl som gjorde att jag snurrade, men jag kom iväg rätt så fort igen så jag behöll tredjeplatsen in i mål.

Nu blir det att ladda om inför SM där Andreas leder med tre deltävlingar kvar.

Han hade innan den avslutande deltävlingen vunnit de tidigare i den största klassen, 650 cc. Dock var försprånget till tvåan och trean inte så stort, så det krävdes fullt fokus av Säfflekillen.

– Jag blev trea i sista tävlingen men vann ändå totalt med fem poäng före Jonathan Walfridsson som låg trea inför tävlingen men gick om sin kusin Jimmie Walfridsson som fick brons, berättar vinnar-Andreas.

I kvalheaten hade han placeringarna 1, 2 och 1. Det gjorde att han var tvåa in i a-finalen och fick starta i mitten i första startled bredvid Jimmie, som hade pole position.

– Precis innan starten kom det en rejäl regn- och hagelskur som gjorde att mitt startspår blev en stor vattenpöl, berättar Andreas. När starten gick hade jag väldigt dåligt fäste i däcken så det bara slirade på grund av allt vatten.

En mardrömsstart för Andreas, som haft en lyckad dag innan vädret ställde till det.

– Jag var iväg som sjua men i första kurvan körde tre framför ihop lite med varann så jag lyckades att smita förbi. På näst sista varvet började glasögonen som ska göra att man ska kunna dra bort leran krångla och gjorde att jag knappt såg någonting, så jag körde i en stor vattenpöl som gjorde att jag snurrade, men jag kom iväg rätt så fort igen så jag behöll tredjeplatsen in i mål.

Nu blir det att ladda om inför SM där Andreas leder med tre deltävlingar kvar.