2015-07-30 10:55

2015-07-30 11:12

Säffle FF satsar vidare

FOTBOLL: Vill bråka med topplagen

I morgon drar höstsäsongen i gång på allvar för Säffle FF i division 3, när man tar sig an Villastaden på bortaplan. ST tog ett snack med tränare Mikael Lönn för att höra om vårsäsongen och förväntningarna inför hösten

Säffle FF parkerar just nu på en femteplats i tabellen, och trots lite problem med målproduktionen under vissa matcher kan man ändå se tillbaka på en bra vårsäsong.

– Det var en lite konstig vår, säger Mikael Lönn. Vi spelade bra i många matcher, men lyckades ändå inte vinna. Vi hade lite stolpe ut i många matcher, så till slut började det ”gå lite troll i det”. Spel- och poängmässigt är jag ändå nöjd såhär i efterhand.

Tryggare i spelet

Med sig in i höstsäsongen har laget nu fem raka matcher utan förlust. Målet är att fortsätta att hålla ihop spelet som har fungerat bra och fortsätta bråka med lagen i toppen av tabellen, som laget känner att man klart kan mäta sig med. Främst handlar det om att fortsätta med det som var bra under våren, menar Mikael.

– Vi har blivit tryggare i vårt spel det här året. Andra år har vi ibland spelat lite för mycket långt och lite på chans, men i år har vi haft ett anfallsspel mer på våra egna villkor.

Samtidigt finns det lite att jobba på när det gäller anfallsspelet. Vårens matcher präglades ofta av ineffektivitet, och Mikael menar att det här är något som måste förbättras i fortsättningen. Defensiven har däremot fungerat bra, även om de insläppta målen ofta kommit till på liknande sätt.

– Lika väl som vi måste bli effektivare i offensivt straffområde, måste vi också bli mer noggranna i vår egen box.

Träningsvecka

Förra veckan genomförde laget en intensiv träningsperiod, med nio träningspass på ganska kort tid. Man har haft ganska tunga pass, för att nu innan höstpremiären trappa ner lite igen.

– Vi startade tufft med ett konditionstest. Det är ett bra sätt för att se vart spelarna står fysiskt, och dessutom får man se ambitionsnivån. Alla gjorde bra resultat, så vi är väl förberedda.

Den senaste tiden har träningarna varit lite lugnare, allt för att vara lätta i kroppen och pigga i benen i morgondagens match. Fokus har legat på försvarsspel, något som fungerade bra även under våren.

– Det är viktigt att fortsätta agera bra defensivt. Det är grunden till att vi sedan kan våga mer offensivt också, säger Mikael.

En nyhet är att nyförvärvet Darko Kikanovic från Västanvik finns med under hösten. Han förväntas förstärka ett redan mycket starkt mittfällt, och bidra med hårt jobb både offensivt och defensivt. När FF spelade en träningsmatch förra helgen fanns Darko med på planen, och gjorde en bra insats.

– Det är ett väldigt bra tillskott i truppen som ökar konkurrensen och det är alltid bra. Kommer han in i laget och spelet på ett bra sätt kommer han att tillhöra toppen av spelare i den här serien, säger Mikael.

Säffle FF parkerar just nu på en femteplats i tabellen, och trots lite problem med målproduktionen under vissa matcher kan man ändå se tillbaka på en bra vårsäsong.

– Det var en lite konstig vår, säger Mikael Lönn. Vi spelade bra i många matcher, men lyckades ändå inte vinna. Vi hade lite stolpe ut i många matcher, så till slut började det ”gå lite troll i det”. Spel- och poängmässigt är jag ändå nöjd såhär i efterhand.

Tryggare i spelet

Med sig in i höstsäsongen har laget nu fem raka matcher utan förlust. Målet är att fortsätta att hålla ihop spelet som har fungerat bra och fortsätta bråka med lagen i toppen av tabellen, som laget känner att man klart kan mäta sig med. Främst handlar det om att fortsätta med det som var bra under våren, menar Mikael.

– Vi har blivit tryggare i vårt spel det här året. Andra år har vi ibland spelat lite för mycket långt och lite på chans, men i år har vi haft ett anfallsspel mer på våra egna villkor.

Samtidigt finns det lite att jobba på när det gäller anfallsspelet. Vårens matcher präglades ofta av ineffektivitet, och Mikael menar att det här är något som måste förbättras i fortsättningen. Defensiven har däremot fungerat bra, även om de insläppta målen ofta kommit till på liknande sätt.

– Lika väl som vi måste bli effektivare i offensivt straffområde, måste vi också bli mer noggranna i vår egen box.

Träningsvecka

Förra veckan genomförde laget en intensiv träningsperiod, med nio träningspass på ganska kort tid. Man har haft ganska tunga pass, för att nu innan höstpremiären trappa ner lite igen.

– Vi startade tufft med ett konditionstest. Det är ett bra sätt för att se vart spelarna står fysiskt, och dessutom får man se ambitionsnivån. Alla gjorde bra resultat, så vi är väl förberedda.

Den senaste tiden har träningarna varit lite lugnare, allt för att vara lätta i kroppen och pigga i benen i morgondagens match. Fokus har legat på försvarsspel, något som fungerade bra även under våren.

– Det är viktigt att fortsätta agera bra defensivt. Det är grunden till att vi sedan kan våga mer offensivt också, säger Mikael.

En nyhet är att nyförvärvet Darko Kikanovic från Västanvik finns med under hösten. Han förväntas förstärka ett redan mycket starkt mittfällt, och bidra med hårt jobb både offensivt och defensivt. När FF spelade en träningsmatch förra helgen fanns Darko med på planen, och gjorde en bra insats.

– Det är ett väldigt bra tillskott i truppen som ökar konkurrensen och det är alltid bra. Kommer han in i laget och spelet på ett bra sätt kommer han att tillhöra toppen av spelare i den här serien, säger Mikael.

  • Robin Widing