2015-07-20 10:41

2015-07-20 11:08

Svenskt rekord av Ludvig på VM

SIMNING: VM i Parasimning

VM i Parasimning arrangerades i Glasgow 13-19 juli. Med på tävlingen finns svenska landslaget med bland andra Säfflesimmaren Ludvig Nyrén.

Efter att ha väntat hela veckan på sitt enda lopp, 400 meter frisim, simmade han sig till final på ny svensk rekordtid. VM avgjordes på Tollcross International Swimming Centre i Glasgow. Runt 580 simmare från 68 länder startade i detta VM, som även gav en chans att kvala till nästa års Paralympics i Rio.

Ludvig gjorde ett mycket bra lopp på 400 meter frisim i klassen S10. Han låg bra med hela loppet och gick i mål på tiden 4.25,24 , en sänkning med 1,68 sekunder av sitt personliga rekord och av det svenska rekordet. På sin åttonde placering gick han också till final. I finalen lyckades han dock inte upprepa rekordtiden och slutade på en mycket hedervärd åttondeplats.

Efter att ha väntat hela veckan på sitt enda lopp, 400 meter frisim, simmade han sig till final på ny svensk rekordtid. VM avgjordes på Tollcross International Swimming Centre i Glasgow. Runt 580 simmare från 68 länder startade i detta VM, som även gav en chans att kvala till nästa års Paralympics i Rio.

Ludvig gjorde ett mycket bra lopp på 400 meter frisim i klassen S10. Han låg bra med hela loppet och gick i mål på tiden 4.25,24 , en sänkning med 1,68 sekunder av sitt personliga rekord och av det svenska rekordet. På sin åttonde placering gick han också till final. I finalen lyckades han dock inte upprepa rekordtiden och slutade på en mycket hedervärd åttondeplats.