2015-06-30 15:59

2015-06-30 15:59

Målfyrverkeri på Sporthälla

FOTBOLL: Klar vinst för FF-damerna

Det blev till slut en klar vinst för Säffle FF:s damer när man i måndags tog emot Lysvik hemma på Sporthälla. Efter en lite trevande inledning kunde man i andra halvlek gå ifrån och vinna med 6-2.

När första halvlek drog i gång var det dock Lysvik som tog lite mer initiativ på planen. Man rullade boll på ett bra sätt, dock utan att skapa några farliga målchanser. FF hade lite mindre boll, men hotade ständigt i djupled och främst via Jennica Johansson, som skulle få en minst sagt lyckad kväll.

Ändrad matchbild

Matchbilden håller i sig i ungefär halva halvleken innan FF tar över mer och mer. I den 35:e minuten får man också utdelning när Emma Nilsson får på ett stenhårt avslut från långt håll, och 1-0 är ett faktum. Bara två minuter senare är det dags igen, och den här gången är målet signerat Jennica Johansson.

– Jag tycker vi inleder första halvlek alldeles för avvaktande, säger tränare Philip Palmaer efter matchen. Men som tur är lossnar det ju för oss till slut.

Den första halvleken avslutas ett bra läge för Lysvik att reducera, men resultatet står sig halvleken ut.

I den andra halvleken är det Säffle som tar tag i matchen från start, och redan efter tre minuter har Jennica Johansson ett friläge. Lysviks målvakt lyckas dock avvärja på ett något okonventionellt sätt. I stället är det Lysvik som några minuter senare reducerar till 2-1 efter en fin individuell prestation. Målet är inget som tycks påverka FF, som bara minuten senare gör 3-1 genom Sofie Hagman.

Hattrick av Jennica

Det är nu inget snack om saken, och förutom några omställningar från Lysvik är det FF som dominerar matchen. Under tio minuter hinner Jennica Johansson göra både 4-1 och 5-1, som alltså innebär att hon nu gjort tre mål i matchen. Det sista målet för FF prickas in av Hanna Månsson, innan Lysvik i slutet får ett tröstmål och slutresultatet skrivs till 6-2.

– Det offensiva djupledsspelet fungerar verkligen i dag, säger Philip Palmaer. Vi reser oss kollektivt efter en trevande inledning, och vi får bra utdelning till slut. Innermittfältet med Josefin Hagman och Nathalie Wettese förtjänar lite extra plus för sin insats.

Resultatet innebär att Säffle FF avslutar vårsäsongen som serietvåa. Ett bra utgångsläge inför hösten alltså.

När första halvlek drog i gång var det dock Lysvik som tog lite mer initiativ på planen. Man rullade boll på ett bra sätt, dock utan att skapa några farliga målchanser. FF hade lite mindre boll, men hotade ständigt i djupled och främst via Jennica Johansson, som skulle få en minst sagt lyckad kväll.

Ändrad matchbild

Matchbilden håller i sig i ungefär halva halvleken innan FF tar över mer och mer. I den 35:e minuten får man också utdelning när Emma Nilsson får på ett stenhårt avslut från långt håll, och 1-0 är ett faktum. Bara två minuter senare är det dags igen, och den här gången är målet signerat Jennica Johansson.

– Jag tycker vi inleder första halvlek alldeles för avvaktande, säger tränare Philip Palmaer efter matchen. Men som tur är lossnar det ju för oss till slut.

Den första halvleken avslutas ett bra läge för Lysvik att reducera, men resultatet står sig halvleken ut.

I den andra halvleken är det Säffle som tar tag i matchen från start, och redan efter tre minuter har Jennica Johansson ett friläge. Lysviks målvakt lyckas dock avvärja på ett något okonventionellt sätt. I stället är det Lysvik som några minuter senare reducerar till 2-1 efter en fin individuell prestation. Målet är inget som tycks påverka FF, som bara minuten senare gör 3-1 genom Sofie Hagman.

Hattrick av Jennica

Det är nu inget snack om saken, och förutom några omställningar från Lysvik är det FF som dominerar matchen. Under tio minuter hinner Jennica Johansson göra både 4-1 och 5-1, som alltså innebär att hon nu gjort tre mål i matchen. Det sista målet för FF prickas in av Hanna Månsson, innan Lysvik i slutet får ett tröstmål och slutresultatet skrivs till 6-2.

– Det offensiva djupledsspelet fungerar verkligen i dag, säger Philip Palmaer. Vi reser oss kollektivt efter en trevande inledning, och vi får bra utdelning till slut. Innermittfältet med Josefin Hagman och Nathalie Wettese förtjänar lite extra plus för sin insats.

Resultatet innebär att Säffle FF avslutar vårsäsongen som serietvåa. Ett bra utgångsläge inför hösten alltså.