2015-06-26 07:51

2015-06-26 07:51

DM-framgång för SKS/SFF F12-lag

UNGDOMSFOTBOLL: Finalspel väntar

SK Sifhälla/Säffle FF duktiga fotbollsflickor födda 2003 har lyckats storartat i vårens DM-spel. På onsdagskvällen var det dags för semifinal mot duktiga Munkfors som leder norra serien överlägset.

Säffletjejerna var lite tagna av stundens allvar och började lite nervöst. Munkfors spelade bra och pressade tillbaka Säffletjejerna under matchens första 10 minuter. Sedan jobbade sig Sifhälla/Säffle sig in i matchen mer och mer och man spelade riktigt fin fotboll. Flera chanser skapades innan Klara Eldh till slut lyckades få in 1-0-målet till Säffletjejerna i slutet av första halvlek.

Nervöst spel

I andra halvlek lyckades inte Säffletjejerna fortsätta med sitt fina spel utan man spelade nervöst och stressat. Passningsspelet fungerade inte som vanligt men man kämpade och slet hela tiden och gjorde det svårt för Munkforstjejerna att få till något eget spel. Flera chanser skapades dock åt båda håll och Sifhälla/Säffles målvakt Felicia Brodin stod för flera riktigt vassa räddningar. 1-0-ledningen stod sig matchen ut och efter slutsignalen kunde Säffletjejerna få jubla över en trots allt välförtjänt seger där man visade fantastisk inställning och kämpaglöd hela matchen. Hela laget ska ha beröm för en fin insats mot ett starkt motstånd och ett extra plus ges till Adina Jansson och Lisa Jansson för sitt slit och uppoffrande spel på mittfältet.

Nu väntar final för tjejerna den 16:e augusti i Östra Deje men motståndet är ännu inte klart då den andra semifinalen spelas först i augusti.

Säffletjejerna var lite tagna av stundens allvar och började lite nervöst. Munkfors spelade bra och pressade tillbaka Säffletjejerna under matchens första 10 minuter. Sedan jobbade sig Sifhälla/Säffle sig in i matchen mer och mer och man spelade riktigt fin fotboll. Flera chanser skapades innan Klara Eldh till slut lyckades få in 1-0-målet till Säffletjejerna i slutet av första halvlek.

Nervöst spel

I andra halvlek lyckades inte Säffletjejerna fortsätta med sitt fina spel utan man spelade nervöst och stressat. Passningsspelet fungerade inte som vanligt men man kämpade och slet hela tiden och gjorde det svårt för Munkforstjejerna att få till något eget spel. Flera chanser skapades dock åt båda håll och Sifhälla/Säffles målvakt Felicia Brodin stod för flera riktigt vassa räddningar. 1-0-ledningen stod sig matchen ut och efter slutsignalen kunde Säffletjejerna få jubla över en trots allt välförtjänt seger där man visade fantastisk inställning och kämpaglöd hela matchen. Hela laget ska ha beröm för en fin insats mot ett starkt motstånd och ett extra plus ges till Adina Jansson och Lisa Jansson för sitt slit och uppoffrande spel på mittfältet.

Nu väntar final för tjejerna den 16:e augusti i Östra Deje men motståndet är ännu inte klart då den andra semifinalen spelas först i augusti.