2015-06-18 06:00

2015-06-18 06:00

Sex medaljer i Mariestad

SIMNING: Långbanetävlingen Lane4 Cup i solsken

Mariestads SS har arrangerat sin inbjudningstävling Lane4 Cup. Närmare 300 simmare från 27 klubbar gjorde 1400 starter i Ekuddenbadet i härligt sommarväder. Säffles nio unga deltagare fick känna på långbanetävling utomhus och tog sex medaljer.

Syskonen Caroline och Jesper Andersson stod för fem av medaljerna. 14-åriga Caroline var den mest rutinerade av Säfflesimmarna. I favoritsimsättet ryggsim lyckades hon nå en silverplats. Jesper i klassen P11år o.y. slog sina kortbanepers på 50 meter och 200 meter frisim och gladde med hela fyra bronsmedaljer.

Ett brons på 200 meter frisim fick också 12-årige Jonathan Andersson ta emot. Han simmade lika bra på 50 meter frisim, där tiden räckte till en fjärdeplats. Jonathan förbättrade, liksom Jacob Edberg, sina långbanepers i alla sju grenar de båda startade i. De tävlade i klassen P12-13 och kan med tillförsikt se fram mot nästa år, då de är äldst i sin klass.

I F11o.y. representerades Säffle av fem simmare nämligen Linnéa Bruce Holm, Tilde Halldan, Sofie Leander, Amanda Orban och Fatima Vasim-Jasim. Alla utom Fatima får tävla i denna klass även nästa år. Fatima överraskade stort då hon till och med slog sina kortbanerekord på bröstsim och frisim. Linnéa fick bästa placeringen, en elfteplats på 50 meter bröstsim. Amanda klarade 50 meter fjärilsim, Tilde gjorde samma bravad med 200 meter medley och Sofie visade sig ha oanade krafter på 200 meter frisim.

Tävlingen avslutades traditionsenligt med en 1000-meters lagkapp. I Säffle SS lag ingick alla deltagande simmare. Till stor glädje förstärkte Katrin Bruce Holm och Ronny Axelsson laget genom att simma 50 meter var i lagkappen.

Syskonen Caroline och Jesper Andersson stod för fem av medaljerna. 14-åriga Caroline var den mest rutinerade av Säfflesimmarna. I favoritsimsättet ryggsim lyckades hon nå en silverplats. Jesper i klassen P11år o.y. slog sina kortbanepers på 50 meter och 200 meter frisim och gladde med hela fyra bronsmedaljer.

Ett brons på 200 meter frisim fick också 12-årige Jonathan Andersson ta emot. Han simmade lika bra på 50 meter frisim, där tiden räckte till en fjärdeplats. Jonathan förbättrade, liksom Jacob Edberg, sina långbanepers i alla sju grenar de båda startade i. De tävlade i klassen P12-13 och kan med tillförsikt se fram mot nästa år, då de är äldst i sin klass.

I F11o.y. representerades Säffle av fem simmare nämligen Linnéa Bruce Holm, Tilde Halldan, Sofie Leander, Amanda Orban och Fatima Vasim-Jasim. Alla utom Fatima får tävla i denna klass även nästa år. Fatima överraskade stort då hon till och med slog sina kortbanerekord på bröstsim och frisim. Linnéa fick bästa placeringen, en elfteplats på 50 meter bröstsim. Amanda klarade 50 meter fjärilsim, Tilde gjorde samma bravad med 200 meter medley och Sofie visade sig ha oanade krafter på 200 meter frisim.

Tävlingen avslutades traditionsenligt med en 1000-meters lagkapp. I Säffle SS lag ingick alla deltagande simmare. Till stor glädje förstärkte Katrin Bruce Holm och Ronny Axelsson laget genom att simma 50 meter var i lagkappen.