2015-06-08 10:49

2015-06-08 10:49

Lyckad skyttehelg för Säffle PK:s tävlande

SKYTTE: Jössekedjan i hällande regn

Men vilken panghelg det blev för Säffle PK i helgen, som tävlade under både lördagen och söndagen.

I helgen har det varit tävlingar i precisionsskytte både lördag och söndag och Säffles skyttar har åter visat framfötterna. På lördagen gick Arvika PK:s tävling Jössekedjan av stapeln i hällande regn, men trots det blev det strålande resultat.

Högsta resultat

Per-Anders Lander deltog endast i ett skjutlag, men det räckte för att nå dagens högsta resultat och därmed den 3:e inteckningen i vandringspriset Jössekedjan, som i och med det hamnade i Säffle för gott. Hela 340 poäng gav 7 poängs försprång till näst bäste skytt, som var Mathias Jansson från Älvenäs PK.

Arvika PK:s Hans-Peter Sörensson, som också hade två inteckningar i kedjan tidigare hade det tredje bästa resultatet med 332 poäng.

Från Säffle PK deltog också Alf Sundfeldt, som slutade 4:a i A3, 7:a i B3 och 9:a i C3 samt junioren Pernilla Lander Nordin som, trots samma poäng som ettan, fick se sig slagen på grund av sämre sistaserie. Båda juniorerna slutade på 298 poäng, vilket är ett mycket bra resultat. Även Kent Gustavsson deltog från Säffle PK, men skyttet stämde inte och han slutade 7:a i C2.

Söndagens tävling gick i Storfors och av 37 starter var det 14 från Säffle PK. Vädret var bättre och åter sågs höga resultat av Per-Anders Lander som hade dagens tre högsta poäng. Denna dag var Pernilla Lander Nordin enda startande junior, men skyttet var på samma nivå som dagen innan. För Kent Gustavsson blev det även denna dag en 7:e plats i C2, men en 3:e plats i B2. Anders Alegod blev 3:a i C1 och var ende deltagare i A1 med fina 246 poäng i sin första tävling med A-vapen. Rune Falk slutade 2:a i A2 och segrade i Veteran äldre. Alf Sundfeldt skuggade Per-Anders, men slutade 2:a i såväl A3 som B3. I B3 var marginalen 1 poäng. 4:e plats blev det i C3.

I helgen har det varit tävlingar i precisionsskytte både lördag och söndag och Säffles skyttar har åter visat framfötterna. På lördagen gick Arvika PK:s tävling Jössekedjan av stapeln i hällande regn, men trots det blev det strålande resultat.

Högsta resultat

Per-Anders Lander deltog endast i ett skjutlag, men det räckte för att nå dagens högsta resultat och därmed den 3:e inteckningen i vandringspriset Jössekedjan, som i och med det hamnade i Säffle för gott. Hela 340 poäng gav 7 poängs försprång till näst bäste skytt, som var Mathias Jansson från Älvenäs PK.

Arvika PK:s Hans-Peter Sörensson, som också hade två inteckningar i kedjan tidigare hade det tredje bästa resultatet med 332 poäng.

Från Säffle PK deltog också Alf Sundfeldt, som slutade 4:a i A3, 7:a i B3 och 9:a i C3 samt junioren Pernilla Lander Nordin som, trots samma poäng som ettan, fick se sig slagen på grund av sämre sistaserie. Båda juniorerna slutade på 298 poäng, vilket är ett mycket bra resultat. Även Kent Gustavsson deltog från Säffle PK, men skyttet stämde inte och han slutade 7:a i C2.

Söndagens tävling gick i Storfors och av 37 starter var det 14 från Säffle PK. Vädret var bättre och åter sågs höga resultat av Per-Anders Lander som hade dagens tre högsta poäng. Denna dag var Pernilla Lander Nordin enda startande junior, men skyttet var på samma nivå som dagen innan. För Kent Gustavsson blev det även denna dag en 7:e plats i C2, men en 3:e plats i B2. Anders Alegod blev 3:a i C1 och var ende deltagare i A1 med fina 246 poäng i sin första tävling med A-vapen. Rune Falk slutade 2:a i A2 och segrade i Veteran äldre. Alf Sundfeldt skuggade Per-Anders, men slutade 2:a i såväl A3 som B3. I B3 var marginalen 1 poäng. 4:e plats blev det i C3.