2015-05-18 14:32

2015-05-18 14:33

En stoppsladd från pallen

MOTORSPORT: Jerker utökade ledningen – Patrik tog viktiga poäng

Förarna med Säffleanknytning hade en lyckad helg i den tredje SM-deltävlingen i rally. Jerker Axelsson utökade ledningen och Patrik Adolfsson gjorde en fin insats i JSM-körningen.

Efter fin andraplats i helgens South Swedish Rally utökades Axelssons ledning till 9 poäng. Jerker tog två sträcksegrar till innan den avslutande sista sträckan skulle köras. Sista sträckan är även så kallad powerstage så det fanns tre extrapoäng att köra om fall man var snabbast. Med en vinst på sista sträckan så var extrapoängen säkrade och andraplatsen efter Fredrik Åhlin var ett faktum.

– Jag är riktigt nöjd med denna tävlingen då bilen, däcken, samarbetet med Mattias och teamet har funkat perfekt, säger Jerker.

Patrik Adolfsson med co-driver David Arhusiander hade topp fem-tider rakt igenom, utom på en sträcka. På SS5 tog de sin första sträckseger i SM-sammanhang. En stoppsladd på sista sträckan kostade dyrbara sekunder, men en fjärdeplats är inte fy skam. Bästa bakhjulsdrivna ekipage med bred marginal och viktiga poäng till serien gör helgen till en lyckad sådan.

Efter fin andraplats i helgens South Swedish Rally utökades Axelssons ledning till 9 poäng. Jerker tog två sträcksegrar till innan den avslutande sista sträckan skulle köras. Sista sträckan är även så kallad powerstage så det fanns tre extrapoäng att köra om fall man var snabbast. Med en vinst på sista sträckan så var extrapoängen säkrade och andraplatsen efter Fredrik Åhlin var ett faktum.

– Jag är riktigt nöjd med denna tävlingen då bilen, däcken, samarbetet med Mattias och teamet har funkat perfekt, säger Jerker.

Patrik Adolfsson med co-driver David Arhusiander hade topp fem-tider rakt igenom, utom på en sträcka. På SS5 tog de sin första sträckseger i SM-sammanhang. En stoppsladd på sista sträckan kostade dyrbara sekunder, men en fjärdeplats är inte fy skam. Bästa bakhjulsdrivna ekipage med bred marginal och viktiga poäng till serien gör helgen till en lyckad sådan.