2015-04-20 11:41

2015-04-20 11:41

Svanskogs IF gav allt i DM-matchen

FOTBOLL: "All heder åt varenda spelare"

I söndags mötte Svanskogs IF de tippade seriefavoriterna FBK Karlstad i en DM-match på Svanevallen. När matchen var slut stod division 3- laget FBK som segrare med 3-0, men trots resultatet hyllade Svanskogs tränare sina spelare.
– All heder åt varenda spelare, sa Roland Strandh efter matchen.

De var sommarvärme på Svanevallen när Karlstadlaget FBK anlände för att möta hemmalaget Svansskogs IF. FBK, som spelar i division 3 mot Svanskogs IF som spelar i division 6 – det skulle bli en överlägsen seger för Karlstadlaget, eller?

Starkt försvar

Direkt när matchen blåstes igång visade Svanskogs IF ett starkt försvar som gjorde det svårt för FBK att närma sig målområdet. Svanskogs IF spelade defensivt, men orkade ändå inte riktigt hålla emot FBK:s spelövertag.

– FBK spelar i tre divisioner högre upp än oss, vilket märktes på hastigheten i spelet. De ligger ett steg före i tänket och är snabbare med förflyttningar och har en skicklig bollteknik. Men jag tycker ändå inte att vi la oss utan att vi stod upp och kämpade emot, säger Svanskogs IF:s ledare Roland Strandh.

Första halvlek slutade 2-0 till FBK som lyckades att sätta båda målen på fasta situationer med lyckliga returer för bortalaget. Målgörare var Rickard Sandberg och Gustav Baldesten. Svanskog hade dock också bra målchanser som kunde ha gjort att resultatet sett annorlunda ut in till första halvleks slut. Andra halvlek visade inga större skillnader från den första, FBK tog tag i taktpinnen från det att andra halvlek startade och Svanskogs IF fortsatte att spela starkt defensivt och fokusera på positionering, kontringsspel och tog chanserna när de kom. I 68:e minuten gjorde FBK ytterligare ett mål, denna gången av Jakob Fors. Svanskogs IF blev två ramträffar från en reducering i matchen.

– Vi hade inte den lilla turen med oss idag, vi tappade flera chanser. Men jag är fortfarande väldigt stolt över laget. Det var vår första gräsmatch och de kämpade alla på i 90 minuter. Sedan är det ju som sagt en divisionsskillnad lagen mellan, FBK tränar mer än oss vilket märks på olika sätt. Vi har försökt att fokusera lite extra på positioneringar och snabba förflyttningar, vilket jag tyckte laget visade resultat av på planen. Jag är jättestolt, konstaterade Roland som ser matchen mot FBK som nyttig och lärorik inför säsongens kommande matcher.

De var sommarvärme på Svanevallen när Karlstadlaget FBK anlände för att möta hemmalaget Svansskogs IF. FBK, som spelar i division 3 mot Svanskogs IF som spelar i division 6 – det skulle bli en överlägsen seger för Karlstadlaget, eller?

Starkt försvar

Direkt när matchen blåstes igång visade Svanskogs IF ett starkt försvar som gjorde det svårt för FBK att närma sig målområdet. Svanskogs IF spelade defensivt, men orkade ändå inte riktigt hålla emot FBK:s spelövertag.

– FBK spelar i tre divisioner högre upp än oss, vilket märktes på hastigheten i spelet. De ligger ett steg före i tänket och är snabbare med förflyttningar och har en skicklig bollteknik. Men jag tycker ändå inte att vi la oss utan att vi stod upp och kämpade emot, säger Svanskogs IF:s ledare Roland Strandh.

Första halvlek slutade 2-0 till FBK som lyckades att sätta båda målen på fasta situationer med lyckliga returer för bortalaget. Målgörare var Rickard Sandberg och Gustav Baldesten. Svanskog hade dock också bra målchanser som kunde ha gjort att resultatet sett annorlunda ut in till första halvleks slut. Andra halvlek visade inga större skillnader från den första, FBK tog tag i taktpinnen från det att andra halvlek startade och Svanskogs IF fortsatte att spela starkt defensivt och fokusera på positionering, kontringsspel och tog chanserna när de kom. I 68:e minuten gjorde FBK ytterligare ett mål, denna gången av Jakob Fors. Svanskogs IF blev två ramträffar från en reducering i matchen.

– Vi hade inte den lilla turen med oss idag, vi tappade flera chanser. Men jag är fortfarande väldigt stolt över laget. Det var vår första gräsmatch och de kämpade alla på i 90 minuter. Sedan är det ju som sagt en divisionsskillnad lagen mellan, FBK tränar mer än oss vilket märks på olika sätt. Vi har försökt att fokusera lite extra på positioneringar och snabba förflyttningar, vilket jag tyckte laget visade resultat av på planen. Jag är jättestolt, konstaterade Roland som ser matchen mot FBK som nyttig och lärorik inför säsongens kommande matcher.

  • Therese Håkansson