2015-04-13 15:37

2015-04-13 15:37

Bergman med på Top-10

ROADRACING: Säsongspremiär i spanska Aragon

Säffleföraren Christoffer Bergman blev tia i säsongsdebuten av Superstock 1000 i spanska Aragon på söndagen och visar att han hänger med i världstoppen också i år.

Premiären blev ett spännande och sevärt lopp med fyra förare som in i det sista var med och gjorde upp om segern. En smart manöver i slutet gjorde att spanjoren Roberto Tamburini på en BMW kunde ta hem segern med knappast möjliga marginal före förhandsfavoriten Lorenzo Savadori på en Aprilia.

Har bytt stall

Säffleföraren Christoffer Bergman gör sin tredje säsong i den tuffa Superstock-serien och har i år bytt stall. Han tävlar numera för det franska teamet MG Competition och kör en Yamaha som är god för en hastighet på 300 kilometer i timmen. I helgens tävlingspremiär var han som mest uppe i 295.

Christoffer kom till Spanien i god tid för att bekanta sig med sin nya cykel och genomföra flera tester innan det var dags för de inledande kvalheaten där det mesta fungerade bra.

Holland nästa

På söndagen avgjordes finalracet. Christoffer kom in på Top-10-listan med en tionde plats och det var inte mycket som skiljde honom från absoluta toppstriden. Det var därför en premiär som Säfflekillen hade all anledning att vara nöjd.

Direkt efter racet reste Christoffer norrut till Holland där Superstock 1000 nästa helg fortsätter med en deltävling i Assen. Mästerskapsserien omfattar tiotalt åtta deltävlingar.

Premiären blev ett spännande och sevärt lopp med fyra förare som in i det sista var med och gjorde upp om segern. En smart manöver i slutet gjorde att spanjoren Roberto Tamburini på en BMW kunde ta hem segern med knappast möjliga marginal före förhandsfavoriten Lorenzo Savadori på en Aprilia.

Har bytt stall

Säffleföraren Christoffer Bergman gör sin tredje säsong i den tuffa Superstock-serien och har i år bytt stall. Han tävlar numera för det franska teamet MG Competition och kör en Yamaha som är god för en hastighet på 300 kilometer i timmen. I helgens tävlingspremiär var han som mest uppe i 295.

Christoffer kom till Spanien i god tid för att bekanta sig med sin nya cykel och genomföra flera tester innan det var dags för de inledande kvalheaten där det mesta fungerade bra.

Holland nästa

På söndagen avgjordes finalracet. Christoffer kom in på Top-10-listan med en tionde plats och det var inte mycket som skiljde honom från absoluta toppstriden. Det var därför en premiär som Säfflekillen hade all anledning att vara nöjd.

Direkt efter racet reste Christoffer norrut till Holland där Superstock 1000 nästa helg fortsätter med en deltävling i Assen. Mästerskapsserien omfattar tiotalt åtta deltävlingar.