2015-04-10 16:41

2015-04-10 16:41

Stabil start för Skålén i premiären

SEGLING: Nöjda med Easter Regatta

Under påskhelgen seglades den traditionella ”Easter Regatta” i Hellerup i Danmark vilket också var säsongspremiär för Tomas Skålén och hans team i Melges 24-klassen.

Teamet slutade på en sjätte plats i regattan vilket får anses som en okej start på säsongen.

– Som man kan förvänta sig av en säsongspremiär så gjorde vi en del misstag, berättar Tomas Skålén, men på det hela taget är vi ganska nöjda.

Han berättar om tävlingen.

– Vi låg på en tredje plats inför sista delseglingen men gjorde då en dålig segling och trillade i slutresultatet vilket givetvis kändes tungt där och då. Vi tar dock med oss en hel del bra saker från regattan där vi gjorde ett flertal riktigt bra delseglingar, nu ska vi fokusera på att höja lägstanivån.

Bas i Åmål

Teamet, som har sin bas i Åmål, består förutom Tomas Skålén från Säffle av Fredrik Pettersson från Åmål, Torbjörn Jonsson från Säffle, Jonas Petersson-Sand från Karlstad och Anders Åberg från Karlstad. De har siktet inställt på VM som arrangeras i Meddelfart i Danmark i början av juli.

– Det är redan i dag 110 anmälda båtar till VM, berättar Skålén, vilket gör detta arrangemang till ett av de absolut största regattorna i världen och Melges 24-klassen anses också vara den kanske allra tuffaste kölbåtsklassen i världen.

– Fram till VM kommer vi att segla ett antal regattor och också många träningspass, fortsätter Skålén.

Närmast väntar ytterligare en regatta i Danmark, nämligen just i Middelfart.

– Det ger oss ett perfekt tillfälle att få känna på VM-vattnen och lära känna förhållandena där, avslutar Skålén.

Teamet slutade på en sjätte plats i regattan vilket får anses som en okej start på säsongen.

– Som man kan förvänta sig av en säsongspremiär så gjorde vi en del misstag, berättar Tomas Skålén, men på det hela taget är vi ganska nöjda.

Han berättar om tävlingen.

– Vi låg på en tredje plats inför sista delseglingen men gjorde då en dålig segling och trillade i slutresultatet vilket givetvis kändes tungt där och då. Vi tar dock med oss en hel del bra saker från regattan där vi gjorde ett flertal riktigt bra delseglingar, nu ska vi fokusera på att höja lägstanivån.

Bas i Åmål

Teamet, som har sin bas i Åmål, består förutom Tomas Skålén från Säffle av Fredrik Pettersson från Åmål, Torbjörn Jonsson från Säffle, Jonas Petersson-Sand från Karlstad och Anders Åberg från Karlstad. De har siktet inställt på VM som arrangeras i Meddelfart i Danmark i början av juli.

– Det är redan i dag 110 anmälda båtar till VM, berättar Skålén, vilket gör detta arrangemang till ett av de absolut största regattorna i världen och Melges 24-klassen anses också vara den kanske allra tuffaste kölbåtsklassen i världen.

– Fram till VM kommer vi att segla ett antal regattor och också många träningspass, fortsätter Skålén.

Närmast väntar ytterligare en regatta i Danmark, nämligen just i Middelfart.

– Det ger oss ett perfekt tillfälle att få känna på VM-vattnen och lära känna förhållandena där, avslutar Skålén.